Dug

Yatzy er et super familiespil

Skal man have noget at samles om som familie, så er et spil altid en god ting. Der er selvfølgelig mange gode spil at vælge i mellem. Og det er selvfølgelig også altid godt at have noget forskelligt at skifte med, så man ikke ”går kold” i favoritspillet.

Et af de spil, som absolut kan anbefales, at man tager frem en gang i mellem er Yatzy. Yatzy besidder nemlig mange gode egenskaber. Bl.a. kan det let spilles i fællesskab mellem forskellige aldersgrupper. Og så er der også en hel del lærdom i at spille Yatzy. Mønstergenkendelse, når man skal vælge de rigtige terning-kombinationer og så kan man også øve sine regne færdigheder, når øjnene på terningerne og point skal tælles sammen.

Og så må man selvfølgelig ikke glemme underholdningsværdien, som jo også er stor, når man sidder sammen og hygger sig om et godt spil.

Flere variationer

Yatzy findes efterhånden i flere variationer og kan også spilles på forskellige måder. Det er med til at fastholde interessen for spillet, at man på den måde kan variere det.

Den traditionelle og vel nok mest kendte udgave af Yatzy spilles med fem terninger, men også spillet med seks terninger, som samtidig har flere kombinationsmuligheder er ganske populært. Mange ynder også at spille tvungen Yatzy, hvor man skal forsøge at ramme de forskellige kombinationer i nøjagtig den rækkefølge, som de er angivet på Yatzy spilleblokken.

Uanset hvilken version og form man foretrækker, så er Yatzy et rigtig godt familiespil, som man kan få adskillige gode stunder til at gå med at spille.