Dug

I praktik

Vores dreng skal i praktik på en arbejdsplads i en uges tid. Han går i 7. klasse. Det er sådan et projekt, skolen har hvert år for 7. årgang. Det skal fungere som en smagsprøve på, hvad det vil sige at gå på arbejde for eleverne. Men i år er skolen kommet lidt i knibe. De har problemer med at finde en praktikplads til min dreng. Han bad nemlig om at komme i praktisk som tækkemand. Der er åbenbart ikke ret mange tækkemænd her på Sjælland, som vil tage sig tid til at tage en 14 årig knægt med sig på arbejde.

Alternativer?

Skolen fortalte min søn om det og bad ham om at finde en anden profession, som han ville prøve at arbejde med. Det blev han meget skuffet over. Faktisk rigtigt ked af det. Han har jo altid talt meget om de stråtagene på Fyn, som vi så under en ferie der for mange år siden.

Da jeg ringede op til skolen for at høre, om de havde fundet et sted, hvor min søn kan komme i praktik i en uges tid, fik jeg selvfølgelig at vide, at det havde de ikke.

Tækkemand på Fyn

Så, jeg ’tilbød’ skolen at hjælpe dem. I dette ene tilfælde. Jeg kender nemlig en tækkemand på Fyn, som jeg ved, gerne vil tage imod min søn. Det er min fætter. Han har boet på Fyn i mange år. Har ikke selv børn, men holder meget af sin nevø.

Da jeg tilbød dem at bruge min forbindelse, var de taknemlige. Jeg fortalte dem selvfølgelig ikke, at tækkemanden er min fætter. Men jeg har sikret, at min søn kommer i praktik, og at han får set en masse stråtag på Fyn igen.

Min fætter har allerede sagt, at han glæder sig til, at vi kommer i weekenden, og at min søn bare kan blive, så længe han vil.