Dug

Skak er et godt brætspil

Skak er et fuldstændigt legendarisk brætspil, og er bredt anerkendt som et af verdens bedste spil. Skak er omkring 1400 år gammelt, men bliver stadigvæk spillet på verdensplan, af både unge og gamle.

Skak indeholder mange facetter

Skak er et godt spil, fordi det indeholder rigtigt mange forskellige facetter. Man kan sagtens lære reglerne, som er relativt simple, men det er langt sværere at forstå selve spillet. Det nytter nemlig ikke noget at man blot kan reglerne, det kommer man ikke til at vinde over sin modstander ved. Skak er nemlig et mentalt spil, hvor det i høj grad handler om at være den dygtigste spiller. Den dygtigste spiller er som regel kendetegnet ved at have en høj koncentrationsevne, og at kunne se flere træk frem. Man forsøger at forudsige modstanderens træk, og på den måde lokke modstanderen i en fælde, og derved stjæle modstanderens brikker.

Målet med skakspillet

Skak spilles af to spillere, og det gælder om at vinde. Man vinder ved at sætte modparten skakmat, hvilket man kan gøre ved at angribe modstanderens konge, således at modstanderen ikke kan afværge angrebet. Når man har gjort det, ved hjælp af sine skakbrikker, så er spillet vundet. Selve skakspillet fås i utallige udformninger og kvaliteter. Feltet har 64 brikker, og hver spiller har 16 brikker. Man har de samme brikker, bare i forskellig farve. Den ene spiller har de sorte brikker, og den anden spiller har de hvide brikker. Når man har sat brikkerne op på den rigtige måde, så kan spillet begynde.

Skak er også en sport

De dygtigste skakspillere i verden, betragter skak som en sport- ⓘ . De er ofte i god form, og deres hjerner er trænede til at kunne koncentrere sig i lang tid. Desuden har de en god hukommelse, og er i stand til at forudsige modstanderens træk. Skakmestrene er gode at mestre både de strategiske og taktiske elementer, og har mulighed for at lokke modstanderen i fælder på mange forskellige måder, på samme tid. I øjeblikket er verdens bedste skakspiller en ung nordmand.

Spil i skakklub eller hjemme

Skak er et rigtigt godt brætspil, fordi det indeholder så mange facetter. Man bliver aldrig færdig med at lære det gamle spil. Der er altid nye spilkombinationer man kan lære, nye åbninger man kan indøve, og nye partier der skal spilles. I Danmark har vi en række skakklubber, hvor folk spiller skak på et højt plan.

Det er dog også muligt at købe et skakbræt selv, og derefter spille med en god kammerat. Et spil skak tager ikke så lang tid, medmindre man er professionel. Her kan spillene nemt vare 2-3 timer. Så lang tid behøver man ikke selv at bruge på det. Der findes en omfattende mængde bøger der omhandler skak, og det er nødvendigt at læse i skakbøger hvis man vil være rigtigt dygtig. Skakbøgerne indeholder gode råd om forskellige træk, som man kan bruge i forskellige situationer. Derfor er det en fordel at have en god hukommelse, så man kan huske sit næste træk, når modstanderen stiller en overfor et svært dilemma. Skak er både sjovt og udfordrende, og en god beskæftigelse for både unge og gamle.