Dug

Kreta og bagage

De fleste har prøvet det – at skulle på ferie, og når du kommer frem, er din bagage forsvundet. Det er en træls måde at starte en ferie på. Den dukker sandsynligvis op, men det er ikke lige en oplevelse, du ønsker at starte din ferie med.

Hvad kan du så selv gøre for at minimere risikoen for, at din bagage forsinkes eller forsvinder? Der er heldigvis nogle ting, du kan gøre for at sikre dig, at risikoen minimeres.

  • Flyv direkte. Det er ikke altid muligt, men en direkte forbindelse minimerer risikoen for, at din bagage forsinkes. Kan du ikke flyve direkte, så sørg for mindst 45 minutter mellem flyvninger, så din bagage også kan nå at komme med.
  • Vær opmærksom ved check in. Det hænder ikke ofte, men en rejseagent kunne sætte den forkerte label på din kuffert, så hold øje med, at mærket har din destination printet. Det sker af og til, at mærker bliver ombyttet.
  • Vær omhyggelig, når du selv sætter mærker på. Hvis du selv checker in ved stationen, der printer adressemærker for dig, så vær omhyggelig med at følge vejledningerne. Check også, at stegkode og by er placeret, så det er tydeligt.
  • Sæt også selv adressemærker på din bagage, så er de der, hvis dem fra flyselskabet bliver beskadiget.
  • Hav en kuffert, der skiller sig ud. Ligner din kuffert alle de andre, så er der risiko for, at en anden passager fejlagtigt tager din kuffert. Har du ikke en kuffert, der skiller sig ud, kan du sætte et kulørt bagagebånd på for eksempel.
  • Fjern alle gamle adressemærker fra kufferten. Det minimerer risikoen for fejl.

 

Jeg har netop købt en billig flybillet til Kreta og vil følge alle rådene, så jeg kan sikre mig bedst muligt, at også min bagage kommer med på ferie.