Dug

Hvilke forskelle er der på kombiovne?

Der er forskel på kombiovne, både når det kommer til funktioner, størrelse, pris, lydniveau samt sikkerhedsforanstaltninger.

En kombiovn dækker typisk over en ovn, der er en almindelig ovn kombineret med en dampovn eller en almindelig ovn, der er kombineret med en mikrobølgeovn. Når du køber en kombiovn, behøver du ikke at investere i flere ovne, men kan nøjes med én. Nogle kombiovne har en grillfunktion, en optøningsfunktion eller kombifunktioner med for eksempel både mikrobøger og varmluft eller varmluft og damp.

Sådan finder du den rigtige kombiovn

Når du skal vælge, hvilken kombiovn du skal have, er det vigtigt at kigge på størrelsen. Der findes både store og små modeller, og der er stor forskel på, hvor stor kapaciteten på ovnrummet er. Ovnrummets størrelse bliver opgivet i liter. Det er derfor ikke kun de udvendige mål på ovnen, du skal være opmærksom på, men også de indvendige og literangivelsen. Der kan også være forskel på lydniveauet på de forskellige modeller. Har du ikke døre mellem køkken og for eksempel stue, kan det være en god idé at kigge på lydniveauet, så du får en støjsvag ovn, der ikke er til gene.

Har du børn, er det en god idé at være ekstra opmærksom på sikkerhedsforanstaltninger. Ikke alle kombiovne har de samme sikkerhedsforanstaltninger. Der kan eksempelvis være forskel på, hvor varm ovnen bliver på ydersiden under brug, og hvor let det er for børn at åbne kombiovnen, mens den er i brug.

Prisen på de forskellige kombiovne varierer i høj grad. Derfor skal du gøre dig klar, hvilke funktioner og hvilken størrelse du har brug for og derefter veje det op mod prisen på de forskellige modeller. Ofte er kombiovne med dampfunktion dyrere end kombiovne med mikrobølgefunktion. Hvis du godt kunne tænke dig at finde inspiration til at gøre dit kommende køb af en ny kombiovn – så tag et kig på denne side, hvor du blandt andet kan finde inspiration til at få dit køb af en ny kombiovn gjort.