Dug

Vinsmagning for alle

Jeg har netop være til min allerførste vinsmagning nogensinde –  og hvilken oplevelse. Jeg har altid været glad for at drikke vin (ikke forstået på den måde, at jeg drikker meget, men at jeg godt kan lide smagen), og jeg har ved lejlighed delt en flaske vin med kæresten, veninderne eller familien.

Anyways, så var det en vinsmagning med arbejde arrangeret af govino.dk, og stemningen var derfor helt i top allerede inden vi kom i gang med vinen. Bordene var fint dækkede med glas, brød og brochurer, da vi kom ind, og det var derfor let løbende at følge med i hvilken vin, vi var kommet til (brochuren/bogen var lavet specielt til denne vinsmagning med beskrivelse af hver enkelt vin – vel og mærke i den samme rækkefølge som de blev serveret). Det var generelt ikke muligt at sætte en finger på noget i forbindelse med opsætningen.

Da vi kom i gang blev vinene kort præsenteret før de blev serveret, hvilket gav et godt udgangspunkt for smagningen – der var ikke nogen af os, der havde været til vinsmagning før, så vi var helt på bar bund – anede intet om, hvordan man ”normalt” skulle smage på vinen, og hvad der skulle bedømmes, men det blev forklaret det hele, så vi havde noget at gå ud fra.

Vi startede med en hvid portvin – og selvom der var mange, der var imponerede over smagen, så må jeg indrømme at det ikke lige er min smag. Den sidste vin var en rød portvin, og den synes jeg ikke var meget bedre – selvom der vist blev solgt en del af netop denne. Det kan vist konkluderes, at jeg bare skal holde mig fra portvin. Ud over de 2 flasker portvin var der både hvidvin og rødvin med til smagningen (2 hvid og 5 rød), og  det var meget spændende at høre lidt om de forskellige vine og områder.

Der var særligt 2 af vinene, der imponerede mig – både på farve, duft og smag (som vine normalt vurderes på til vinsmagninger). Den ene var en Paula Malbec fra Argentina (som for øvrigt er blevet en af mine yndlingsvine), og den anden var en italiensk Amarone della Valpolicella fra Sartori – begge ret smagende, men en virkelig imponerende og god smag. Uden at kommer til vinsmagning oplever man sjældent gode nye vine, da jeg personligt er for nærrige til at købe en dyr flaske i supermarkedet uden at have smagt den først. Derudover er det sikkert sjældent det gode som stilles frem for resten, men derimod det der tjeneste flest penge på. Skal ikke kunne sige om det samme var tilfældet med denne smagning, men under alle omstændigheder kunne man jo smagen inden man bestilte.

Som sidste lille bemærkning vil jeg sige, at jeg selv skal have besøg af en flok mennesker til vinsmagning – med den samme mand. Han fortalte nemlig, at der var mulighed for privat vinsmagning ved mindst 10 personer – så det skulle absolut prøves, for det andet var en helt fantastisk oplevelse. Jeg har taget nogle billeder med mit nyligt indkøbte Canon EOS 650D kamera – de kommer op på siden inden længe.