Dug

Robotstøvsugeren er din ven

Over de sidste 10 år er der sket rigtig meget med robotstøvsugeren, den er er blevet mere og mere avanceret, og er i dag et stykke brugervenligt værktøj- ⓘ som de fleste har råd til. En billig robotstøvsuger fås helt ned til bare 1000 kroner.

Hvorfor købe en robotstøvsuger?

Der er flere gode grunde til at købe en selvkørende støvsuger, den væsentligste og mest åbenlyse er at du spiller for at støvsuge, og det er derfor jeg personligt har anskaffet mig en. Udover det så er der faktisk også nogen andre småting der gør at du bare ikke kan undvære den elektrisk rengøringskone. For det første kan den støvsuge når du ikke er hjemme, det tænker du nok ikke umiddelbart er vigtigt, men det er faktisk en kæmpe fordel. Når en støvsuger kører så hiver dem nemlig luft og støv igennem et filter, og det kan kun klar ca. 93% af støvet, de sidste 7 % sendes ud i luften igen. Fordelen ligger i at støvet har lagt sig igen når du kommer hjem, og at du derfor har mindre chance for at få støvallergi.

Hvilken en er bedst?

Det er jo det ultimative spørgsmål, faktisk vil jeg sige det sådan at der er forskellige behov, og derfor også forskellige muligheder for at finde “den bedste”. Det du skal gøre er at overveje dine behov meget nøje, og derefter vælge en robotstøvsuger der matcher de behov. Fx. er der nogen mennesker der har langhåret tæpper, og det er der mig bekendt kun 1 robotstøvsuger der kan klare, og det er en iRobot Roomba 780. Den en meget speciel antitoggle teknologi der gør at hårene i tæppe ikke vikles ind i børsterne.

Er der andet jeg skal overveje?

Det lyder måske for godt til at være sandt, men det eneste jeg synes du skal overveje er hvad du skal lave imens din robot gør rent for dig. Specielt i weekenden kan det godt være lidt kringlet altid at finde på noget man skal lave, men det er jo et kæmpe luksus problem.

Inden du smutter så vil jeg godt lige slå et slag for de populære robotplæneklippere, sådan en sag er nemlig heller ikke helt af vejen. Min nabo har en og jeg er godt nok misundelig. Jeg har siddet og kigger på den her: http://www.plaeneklipper.com/robot-plaeneklipper.html men jeg synes stadigvæk at de er lidt for dyre, derfor venter jeg lige et par år til de er faldet i pris.