Bornholm om sommeren
Dug

Bornholm – Bornholm

Det var et af de mere pudsige sammenfald, vi i vores familie oplevede i forrige uge. Vores søn, Jonas på 14 år, kom hjem fra skole og fortalte glædestrålende, at han skulle til Bornholm i sommerferien.

Ja, det skal du jo, svarede min mand, men hvordan ved du egentlig det, for lige indtil nu har vi valgt at holde det hemmeligt, hvor vi skal hen på sommerferie.

Jamen, det er vores klasse i skolen, der skal på lejrskole i den første uge af sommerferien, og det skal være på Bornholm, sagde Jonas, og klassen havde fået det at vide netop den dag. Skolen havde på forhånd meldt ud, at der var planlagt en lejrskole for Jonas’ klasse i den første uge af sommerferien, men det passede os fint, for vi kan først holde ferie fra midt i juli.

Så nu ender det med, at Jonas kommer til Bornholm hele to gange i den kommende sommerferie. Vi har nemlig lejet et sommerhus på Bornholm fra midt i juli, så Jonas når kun at være hjemme fra sit første besøg på Bornholm en god uges tid, før han skal af sted igen sammen med min mand og mig.

Vi har ellers normalt holdt sommerferie i Frankrig, hvor vi holder meget af at komme, men vi har også i flere år talt om, at vi burde holde en ferie på Solskinsøen ude i Østersøen, for hverken min mand eller jeg har nogensinde været på Bornholm.

[box type=”info”] Vil du vide mere om Bornholm, kan du besøge et hav af hjemmesider – bl.a. bsu.dk, der udlejer sommerhuse på solskinsøen[/box]

Derfor har vi været i gang med at undersøge mulighederne, og da min mand på Google søgte efter Sommerhusudlejning Bornholm, væltede det ligefrem med tilbud om sommerhuse på øen. Jeg havde på forhånd sat mig lidt ind i, hvor der er gode badestrande, og hvor man er tilpas tæt på de seværdigheder, man helt oplagt skal se, når man besøger øen, så vi var nogenlunde godt klædt på til at vælge et feriehus på Bornholm, som kunne leve op til vores forventninger.

Og det var faktisk så sent som aftenen før, at vi valgte at slå til med hensyn til et sommerhus med gode faciliteter og med en beliggenhed ved den sydlige kyst, som vi mener passer til os. Min mand og jeg aftalte så, at vi næste dag skulle fortælle Jonas, at han altså blev snydt for Frankrig i år og i stedet skal til Bornholm.

Jeg må nok indrømme, at Jonas’ udmelding om lejrskolen gav os noget af en overraskelse, og jeg blev da en smule betænkelig ved, at Jonas skal det samme sted hen to gange i den samme sommerferie. Men på den anden side har Jonas jo ret i, at der bliver stor forskel på de to besøg på øen, for på lejrskolen skal han være sammen med sine klassekammerater og bo under noget mere primitive forhold i en stor lejrhytte end i et forhåbentlig komfortabelt sommerhus sammen med os.

Det var en lettelse, at Jonas rent faktisk ikke blev skuffet over vores planer for sommerferien, så jeg er sikker på, at vi nok skal få en god ferie.