Dug

Tøj til bryllup

Om tre uger skal jeg til bryllup. Ikke mit eget, forstås, for jeg er godt gift – i øvrigt for tredje gang – men til min kusines bryllup, idet hun skal giftes for anden gang i en alder af 52 år. Min kusine er en ualmindeligt flot pige, der holder sig fantastisk godt og mere ligner en på 39 end en kvinde i den alder, hun nu har.

Jeg har spekuleret en hel del på, hvilken form på påklædning, jeg skal vælge til den dag. God etikette byder jo, at man ikke må overstråle bruden med hensyn til påklædning. Det var jo nemt nok at følge etiketten, den gang en brud næsten altid var i en hvid, lang kjole, men det skal Susanne ikke have på til sit bryllup, for hvidt signalerer jo uskyld, og den har Susanne bestemt ikke mere.

Med hensyn til mit valg af tøj, vil jeg nok satse på, at det ikke skal være alt for elegant. Hellere noget mere afslappet, men selvfølgelig skal det stadig være smart. Jeg har tænkt på en kjole i et smart design, som dog skal holde sig så langt væk fra en brudekjole som muligt.

For at få nogle gode ideer har jeg været på besøg i en række forskellige webshops for at se, hvad der er in for tiden. På forhånd har jeg et godt øje til tøj fra den danske producent Whiite, som jeg tidligere har købet noget fra. Det er ganske vist tøj, der primært henvender sig til kvinder i en lidt yngre alder end min, men da jeg vist også holder mig ret godt og i hvert fald ikke er overvægtig, kan jeg godt bære noget tøj, der er mere ungdommeligt, end min alder egentlig tilsiger.

Det er lidt svært at vælge, synes jeg, for jeg vil nok helst have en kjole på, men på den anden side er der mange smarte løsninger med et par bukser og en elegant overdel, som for mit vedkommende gerne må være halvlang.

Efter mine flere omganges surf på internettet er jeg nu havnet ved, at jeg vil have lange bukser og en passende overdel – måske en tunika – på. Jeg har også fundet noget, jeg virkelig godt kan lide, så jeg vælger nok for en gangs skyld at købe tøj på nettet.

I den samme webshop, hvor jeg fandt noget velegnet påklædning, faldt jeg lidt tilfældigt over noget lækkert overtøj til den kolde tid. Der var både frakker og jakker i forskellige længder af et italiensk mærke, Parajumpers, som jeg ikke har stødt på tidligere. Sådan en rigtig vamset og varm frakke kan jeg faktisk godt bruge, så når jeg bestiller mit tøj til brylluppet, vil jeg formentlig også have den med i leverancen. Parajumpers sælges online for eksempel her: http://www.lbask.dk/pjs-parajumpers/

Så er det jo også et spørgsmål, hvilke smykker jeg skal tage på til brylluppet. Jeg har i forvejen en del smykker, hvoraf nogle er arvestykker, men jeg kan nu bedst lide nogle mere moderne smykker, så jeg skal nok have en halskæde med tilhørende armbånd fra Julie Sandlau smykker, hvis design jeg holder meget af.