Dug

Roskilde

Jeg har opdaget, at selvom vi har gjort alt, for at vores medarbejdere kan føle sig sikre og godt tilpas her under corona-krisen, så er der sket nogle store forandringer. Vi havde, troede jeg et rigtigt godt team. Nej. Jeg ved, vi havde et godt team. Mine medarbejdere var gode til at lytte til hinanden. De var gode til at kommunikere med hinanden. Jeg havde da også gjort meget, for at vi alle sammen skulle blive et godt team. Men da krisen var på sit højeste, og jeg blev nødt til at sende nogle af mine medarbejdere på hjemmearbejde, kom der ligesom skår i teamet. Ikke at de ikke arbejdede eller gjorde, hvad de kunne.

Hver sin verden

Det var bare, som om at de kapslede sig ind i sig selv. Hver især. Det var, som om de var lidt ligeglade med at være en del af den virksomhed, som vi alle sammen er en del af. Det var trist at få mails fra nogle af medarbejderne, der beklagede sig, over at de følte, at de bliver misforstået. Det var trist at få mails om, at det ikke er muligt at få koordineret arbejdstiderne, så et møde via Skype eller en anden platform kunne sættes op.

Nye tider

Den slags mails har jeg aldrig før fået fra mine medarbejdere. Så helt ærligt: Jeg blev faktisk lidt chokeret. Mit gode team, som altid har kunnet finde ud af at løse konflikter mellem sig. Eller koordinere tider, så de kunne mødes, når det var nødvendigt, var ligesom ved at falde fra hinanden. Det er et dårligt tegn. Selvom jeg faktisk sendte mails til dem, der beklagede sig, eller som ignorerede kollegaers mails, så virkede det ikke godt. Jeg talte i telefon med dem. De forstod godt problemet. De forsøgte også at gøre deres bedste. Men der var så mange andre faktorer, der spillede ind, og som bevirkede, at arbejdet blev forsinket, og at nogle medarbejdere blev godt sure.

Mange faktorer

En faktor var, at internettet ikke altid fungerer der, hvor en medarbejder bor. En anden faktor var, at børn, som var blevet sendt hjem fra skole, krævede en del opmærksomhed. En tredje faktor var simpelthen – og kort sagt: depression over at være låst fast i hjemmet i så mange timer i flere uger.

Teambuilding i Roskilde

Så jeg tog en hurtig beslutning, da de første meldinger om, at der ville komme lettelser. Jeg besluttede, at vi skal genopbygge mit team. Denne gang med professionel hjælp. Så jeg satte mig ned og ledte på nettet efter muligheder: ”Teambuilding i Roskilde”. Jeg skrev til et firma, jeg fandt: https://www.teambuilding-roskilde.dk/. Hørte dem, om hvad de kunne tilbyde mig. Og jeg kunne forstå, at der er mange muligheder.

Man kan lave teambuilding med skattejagt. Man kan lave teambuilding, som udelukkende foregår udendørs. Man kan lave teambuilding, der varer en hel arbejdsdag eller bare i få timer. Alt efter behovet. – Og naturligvis også budgettet.
Jeg har besluttet, at når hele teamet er tilbage på kontoret, så skal vi have en hel dag med sjov teambuilding med dem her: https://goteam.dk/teambuilding. Der må gerne være aktiviteter, der kræver fysisk styrke, men der skal altså være aktiviteter, hvor alle kan være med.