Dug

Mor har brug for hjælp

Min mor er ved at blive gammel. Det må jeg erkende. Hun vil ikke erkende det. Det er ligegyldigt hvor meget jeg forsøger at få hende til at forstå, at hun ikke kan det samme, som hun kunne, dengang jeg var lille, så vil hun bare ikke høre efter. Der skal ske noget hele tiden. Det er lidt en kilde til bekymring. Hun er jo ikke så stærk fysisk længere, som hun var engang.

Hjælpemidler

Hun har dog ladet mig få lov til at give hende nogle hjælpemidler, som hun bruger derhjemme. Et af dem er en indkøbsvogn fra senior24.dk, som er let at trække, og som samtidigt er rummelig. Den kan hægtes på hendes rollator. Der er sådan en smart dims, hvor hun bare kan hægte den på, og så kan hun gå på indkøb uden problemer. Rollatoren var hun ikke glad for til at begynde med. Men hun har dog indset, at den hjælper hende, når hun er ude at gå.

Hvad med en rampe?

Men sommetider, så tænker jeg på, at de her hjælpemidler til ældre mennesker også kan være kilde til en del risici. Min mor har jo opdaget, at med en rollator kan hun komme frem og tilbage uden at være bange for at falde. Nu vil hun også op og ned ad trapper og stejle stier ude i skoven. Senest er hun begyndt at tale om, at hun vil ud og rejse, og at det her med at skulle ned af trappen fra flyet, når hun er ankommet til den her lille græske ø, ikke vil være et problem.

Hun har nemlig set, at man kan få nogle bærbare kørestolsramper som dem her: https://senior24.dk/62-korestolsramper , som man kan tage med sig. Og sådan en vil da hjælpe hende ned ad flytrappen – og op i lufthavnsbussen, så hun kan komme frem til bagagebæltet og få sin kuffert udleveret. Jeg er godt nok lidt bekymret.

Nå – men det skal jo gå alt sammen, og hun er altså både en mor og en farmor med fart på!