grayscale photography of group of people playing rugby on muddy field
Dug

Gammel sportsskade

Her på det sidste har du lagt mærke til, at din allernærmeste kollega bliver mere og mere duknakket. Han ser miserabel ud. Ansigtet er altid vendt ned mod fortovet. Han går med små skridt. Der er intet, der kan få ham til at løbe igen. Det eneste gode gamle træk ved ham er, at han stadig har sin humor i behold. Og meget af den. Altså humoren. Han ved godt, at han ser duknakket ud. Spøger også med, at det er konen, der gerne vil bokse med ham, som er skyld i det hele. Du ved, boksere har næsten altid vendt deres ansigt nedad, når de får tæv i bokseringen. Måske for at undgå den brækkede næse.

Sportsfysioterapi

Sandheden om din kollega er dog, at han har en gammel sportsskade, som er brudt ud. Og hvorfor er den det? Fordi han ikke lyttede til den terapeut, der behandlede ham, dengang han gik til sportsfysioterapi i København for mange år siden. Og nu, da han uheldigvis væltede med sin cykel, så brød den gamle skade ud igen. Sådan lige ud af det blå – på grund af et styrt.

Mærkeligt. Men sådan er menneskekroppen: Stadig uudforsket. Stadig fyldt med mysterier. Og stadigvæk bliver den stærkere. Din kollega fortalte dig nemlig, at for 50 år siden ville det ikke være muligt for ham at komme til at gå igen. Men i dag kan han sagtens gå.

Han får hjælp på Amager

Godt nok med små skridt – men han fortæller også, at hans fysioterapeut på Amager har sagt, at han kommer til at gå helt normalt igen. Det handler bare om tålmodighed og om at acceptere, at ting tager tid. Især når det handler om at få kroppen tilbage i god form.
Din kollega har også fortalt dig, at du burde komme med ham ud til den massør i Valby, som han går hos. Her får han dybdegående massage, som bidrager til, at hans gamle sportsskade ikke volder de store smerter.

Du er sådan set godt klar over, at der findes en ret god klinik, der tilbyder professionel massage i Valby. Men du var ikke klar over, at det er her, din kollega får massage et par gange om ugen. Du har godt nok haft en mistanke i lang tid om, at din kollega får massage. Men, at det sker på lige præcist den klinik, som du har besøgt for mange år siden, var du slet ikke bevidst om.

En god omgang massage

På den ene side glæder det dig, at din kollega nemt kan få massage i Valby. På den anden side irriterer det dig, at du nu er nødt til at lede efter et andet sted, hvor du kan få massage i København. Du vil jo nødigt have, at din kollega ved, at du også har brug for dybdegående massage og smertelindring. Din arbejdsstilling er nemlig helt af h-til. Du har svært ved at rette ryggen og du har slet ikke lyst til at sørge for, at skuldrene falder ned på plads efter en lang arbejdsdag. Du sidder bare der og bider tænderne sammen. Lader som om, at alle andre har smerter – men, at du ikke har nogen. Løgner.