Happy friends drinking tasty beverage while sunbathing together on beach in sunny summer day
Dug

Rejs væk fra vinterdepressioner

Du kan godt selv se og høre det ulogiske i det, som du går og fortæller alle: Det er din vinterdepression, der er skyld i, at du er ked af det! Altså, hvad kommer først? Hønen eller ægget? Du er trist, fordi din livskvalitet er dårlig. Det fører ofte til tårer – og det som vi alle tror – er en vinterdepression.

Mere en følelse

Det er ikke en ægte depression, men det er en følelse, som rammer rigtigt mange mennesker på dette tidspunkt på året. Du ved, sådan når foråret virkeligt er ved at bryde frem. Vores immunsystem er nede, fordi vi har brugt kræfterne i løbet af vinteren. Vores energi ligger på et lavpunkt.

Derfor kan vi blive triste. Især, hvis vi ikke har lært at passe på os selv. At passe på sig selv inkluderer, at vi forkæler os selv! Er du med på det?

Tag en afbudsrejse

Hvis du er, så synes jeg, at du skal åbne den konto, der hedder ’Mig’ i din bank og bruge nogle af pengene på at finde en af de utallige afbudsrejser med fly og hotel, der sender dig ned sydpå, hvor du finder sol, lunt vejr og sund kost fyldt med grøntsager, der smager af noget.

Du skal finde lidt ro og tid til at slappe af, imens du nyder at kunne sidde på en lejligheds balkon og læse en bog i ro og fred. Du skal bruge tiden dernede på at gå ture langs kysten og møde søde, lokale mennesker, som gerne vil fortælle om deres liv og hverdag. Du skal gå på restaurant og spise lækre fisk med massevis af salat ved siden af. Og så skal du sørge for at skrive i din dagbog.

Om et års tid skal du så åbne dagbogen og læse om din ferie nede i det sydlige Europa. Du bliver glad. Og ja, tanken er da logisk: Du vil gentage succesen. Du vil igen lede efter billige rejser og booke én, der tager dig til Sydeuropa igen – eller om på den anden side af jorden og syd for Ækvator. I hvert fald et sted, hvor du får sol, lys og møder dejlige mennesker. Nye venner. Og om to år, så har du lært lektien: Der er intet, der hedder ’vinterdepression’ i dit liv. Du ved, at du bare er vintertræt og har brug for lys og varme. Til din krop og dit sind.

Rejser bør blive en vane

Jo, dine rejser på dette tidspunkt af året vil blive til en ’vane’, som du bestemt ikke vil give op. Tværtimod. Dine tanker vil gå ud på, at alle andre må gerne tage på ferie i skolernes vinterferie – så længe du bare får lov til at tage ferie inden påske, så du kan komme hjem og være frisk, glad og solbrun.

Og: Du har tiden foran dig. Altså til at finde den helt rigtige rejse for dig. Du kan lede på internettet efter charterrejser på tilbud eller billige rejser og finde én, som du kan booke i god tid. Så ved du, hvornår du skal afsted og at du undgår den der ’vinterdepression’.