Dug

Spil og spilleborde

Vi skal holde fest. Vi har inviteret alle vennerne, og vi bliver sådan ca. 40 mennesker. Jeg har stået i køkkenet i dagevis for at lave mad og snacks. Min kæreste har købt ind og er lige nu gået i byen igen for at købe noget, han synes, vi mangler til festen. Ud over vin og drinks. Jeg aner ikke, hvad han har tænkt, men det må han selv om, bare han når hjem, inden gæsterne begynder at komme. De er inviteret til kl. 19:30, hvor vi starter med at spise. Alle salaterne er parate, kødet er stegt og skal bare skæres, hvidvin er lagt på køl, og rødvin er trukket op. Jeg opdager, at vi har glemt at købe cola. Jeg ringer til min kærestes mobil. Han svarer. ”Hvor er du?”

Kigger på spilleborde

Han svarer, at han lige er ved at kigge på spil og spilleborde.” Hvad for noget? Det har du ikke tid til. Vil du ikke godt køre forbi supermarkedet og købe cola og mere danskvand?” Det lover han at gøre.
Jeg er lidt arrig på ham. Hvordan kan man kigge på spilleborde nu? Vi har travlt, gæsterne kommer om få timer, og jeg vil gerne nå et bad efter støvsugningen. Han kunne da godt lige komme og hjælpe med det sidste, så jeg ikke går i panik.
Der går, en time inden han kommer tilbage. Jeg har nået at støvsuge, og jeg er på vej i bad. Han bærer først en stor papkasse ind. Dernæst kommer han med poser fra supermarkedet med cola og danskvand. ”Lægger du cola og danskvand på køl, så sætter jeg bordet op imens?” Jeg er lidt paf. Hvad for et bord? ”Ja, ser du, vi har jo det her 30’er tema til festen, så jeg tænkte, at vi skulle have et spillebord. Derfor har jeg købt et pokerbord, en filtdug til Black Jack og roulette – og et roulettehjul. Jeg synes, ligesom at det mangler. Dengang i 30’erne, der gik herrerne jo ind i herreværelset og diskuterede deres over kortspil og den slags, men kvinderne diskuterede børneopdragelse, eller hvad det nu var i talte om dengang.”

En med køllen

Jeg kunne have slået ham i hovedet med en kølle. Skal I nu sidde og spille Black Jack, mens vi skal sidde i et andet rum og konversere?
Han kunne godt se på mig, at jeg ikke var glad for hans idé, så han tilføjede: ”Men I må gerne spille med – hellere end gerne.”
Tak, jeg går i bad! Sur mine fra min side. Mens jeg bader, tænker jeg over, hvad jeg skal tage på. Ok, Casino-stil – 30’ernes hollywoodstil. Det bliver den knælange med pailletter, og har jeg en fjer til håret? Cigaretrøret er udelukket. Men en lang kæde med perler har jeg da. Ok. Det kan måske blive sjovt alligevel, med det her spillebord.
Og det blev virkeligt en sjov fest. Gæsterne kom, vi spiste, dansede og spillede forskellige spil. Vi opdagede nogle sider af hinanden, som vi ikke kendte. Fx at min bedste veninde virkelig er en spillefugl.