Dug

Kassevasker? Hvad er det?

I langt de fleste tilfælde synes jeg, det er irriterende, når man på sin virksomhed får et uanmeldt besøg af en eller anden sælger, der vil prakke virksomheden nogle nye vidundere, som vi absolut slet ikke kan undvære, på.

Men sådan var det ikke forleden dag, da jeg blev ringet op fra vores reception med en besked om, at der stod en sælger nede i receptionen, men hans ærinde var bare, om han kunne få en aftale om et senere besøg, for der var noget, han gerne ville præsentere mig for.

En god salgsmetode

Jeg kunne godt lide, at han ikke bare forventede, at jeg stod parat til at tale med ham på stedet, men at han gerne ville have en aftale. Det er muligt, at det egentlig bare var et smart træk fra hans side, men han havde under alle omstændigheder held med sig, for jeg havde tilfældigvis god tid på det tidspunkt.

Så jeg bad vores dame i receptionen sende ham op til mig med det samme, og vi satte os på mit kontor, så han kunne få lejlighed til at fremføre sit ærinde.

Han fortalte, at hans firma netop havde lanceret en helt ny serie pakkemaskiner ( her ), som dels var langt mere kompakte end hidtil kendte maskiner, dels var betydeligt hurtigere. Dertil kom, at den nye type maskiner sparer en del på den film, som vi dagligt bruger flere kilometer af til indpakning af vores pålæg fra produktionen.

Det lød selvfølgelig interessant, ikke mindst fordi jeg havde i erindring, at i hvert fald nogle af vores nuværende pakkemaskiner efterhånden var ved at være lidt gamle og snart står for udskiftning.

Så aftalen blev hurtigt, at sælgeren skulle vende tilbage en dag i næste uge for at demonstrere den nye maskine.

Men han havde mere på programmet, for i den nye serie maskiner kunne han også fortælle om en ny og lynhurtig professionel vakuumpakker, som angiveligt skulle være en hel del hurtigere end de hidtil kendte på markedet. Det var også noget, jeg måske kunne være interesseret i, for vi leverer også en hel del vakuumpakkede fødevarer fra vores slagteri.

Så vi aftalte, at han også skulle have et eksemplar af den maskine med, når han i næste uge kommer i sit firmas store kassevogn, hvor han kan have plads til maskinerne.

Selv om jeg ikke tidligere har haft besøg af denne sælger, repræsenterer han det firma, vi oftest bruger som leverandør af forskellige maskiner. Han fortalte da også, at han var temmelig ny i jobbet, så det var første gang, han besøgte vores slagteri. Han besøger jo mange i sit virker for Ingvald Slagterimaskiner.

Jeg tilbød ham en lille rundvisning på slagteriet, hvilket han blev glad for. Han sagde, at det altid gør det nemmere for ham at forstå kundernes behov, når han har fået lidt kendskab til selve produktionen.

Under rundvisningen bemærkede han med tilfredshed, at den store kassevasker, vi bruger til vask af de mange plastikkasser, som vi transporterer fødevarerne i, også stammer fra hans firma. Men sådan en kan du ikke sælge mig, sagde jeg, for denne her er næsten ny.