Dug

Spejlblank i København

Der er nogle gange, hvor jeg ville ønske, at jeg bor i et varmt land, hvor man ikke har brug for glasruder i vinduerne. Måske i et land, hvor vinduerne bare er huller i væggen. Så ville jeg undgå det, som jeg virkeligt ikke bryder mig om: At pudse vinduer. Det er et arbejde, som vækker frustrationer hos mig. Fordi jeg kan ikke gøre det godt nok. Der kommer altid striber. Er jeg heldig, så er det en enkelt stribe. Det er lidt det samme som at vaske bil. Det bryder jeg mig bestemt heller ikke om. Der bliver ruderne også stribede, når jeg har været i nærheden med vand og sæbe.

Blanke vinduer i staden

Nu er det ikke så svært at finde en god vinduespudser i København. Så jeg benytter mig af, at nogle af dem tilbyder ordninger, hvor man kan få en omgang gratis vinduespudsning, når man har haft dem ude, nogle gange. 5 gange, eller 10 gange. Det er lidt ligegyldigt for mig. Så længe de bare får vinduerne pæne.
Jeg har fundet et godt firma, som ikke har noget imod at sende en vinduespudser hen til mig på besynderlige tidspunkter. Jeg kan godt lide, at de kommer tidligt om morgenen, så dagen bliver skinnende klar. Normalt tager det dem kun et par timer at få gjort dem rene. Så mellem 6 og 8 er det fint, at de er her hos mig. Andre mennesker vil helst have, at de kommer i løbet af formiddagen eller eftermiddagen. Jeg får ekstra rabat, fordi jeg vælger, at de skal komme uden for ’almindelig arbejdstid’.

Tidligt på færde

Min familie kan godt være lidt sure over, at de kommer så tidligt, men det er jeg ligeglad med. De skal jo alligevel op, så bliver det en time tidligere end normalt, så overlever de. Indtil videre har de ikke taget skade af at få et godt morgenmåltid, inden de starter på dagens pligter.
Min vinduespudser kommer ca. 1 gang om måneden. Der er nogen, der synes, det er noget pjat, at vinduerne skal pudses så ofte. Min mand siger, at de gnider ruderne tynde. Det gør de bare ikke, og jeg har ikke hørt nogen klage over, at vi kan se ud ad vinduerne. Jeg synes ikke, det er rart, når jeg kommer i et hjem, hvor man kan se fedtede fingre indvendigt og regnens efterladte støv udvendigt. Det er måske derfor, de bruger så tunge gardiner? Man skal ikke se ud ad vinduet.
Firmaet sender den samme vinduespudser hver gang, nu. Det er en rar og hyggelig fyr, som gør sit arbejde fint, og som kender alle i familien. Han er god til at fortælle vittigheder. Så når ungerne er lidt morgensure, er det fedt, at han lige kan få dem til at grine. Oftest har vittighederne noget at gøre med en klodset vinduespudser. Men når han har fået dem til at grine, så er de med på, at han gør sit arbejde, og at de får deres morgenmad. På den måde kommer dagen godt i gang. Både vores og vores vinduespudsers.