Dug

Fik fyreseddel og kom på dagpenge

Fyringsrunden startede præcis kl. 7.30, en halv time efter vi alle var mødt ind. Jeg var egentligt ikke speciel nervøs, da jeg havde arbejdet på fabrikken i mange år og faktisk var blevet rigtig gode veninder med personalechefen, Stinna. Derfor blev jeg noget overrasket, da mit navn blev nævnt over højtaleren, og jeg skulle stå i kantinen 15 minutter senere.

Vi sad cirka 25 kollegaer i kantinen og ventede på, hvad der nu skulle ske. Efter cirka 20 minutter kom Stinna ind, og vi kunne tydeligt se, at hun var berørt af situationen. Stinna startede med at rose os og den arbejdsindsats, som vi alle havde lagt i vores arbejde. Men så kom den triste melding, at grundet krisen havde firmaet fået halveret ordretilgangen, og derfor skulle der nu afskediges en række folk. Jeg vidste med det samme, at jeg ville få brug for et kviklån uden tvivl!

Dagpenge er skønt

Først blev jeg meget ked af det, men jeg fik hurtigt vendt det til noget positivt ved udsigten til at komme til at gå hjemme og få dagpenge. Jeg har været medlem af a-kassen og fagforeningen i 22 år, og jeg har aldrig haft brug for hverken den juridiske bistand eller a-kasse delen. Find billig a-kasse og fagforening hos Pengeguru.dk, og sådan er det at være arbejdsløs.

Jeg har læst, at der er rigtig mange danskere på dagpenge, og det kræver jo heller ikke særligt meget. For at være berettiget til dagpenge skal du blot have været medlem af en a-kasse i minimum et år samt kunne dokumentere minimum 52 ugers arbejde inden for 3 år. Man kan dog kun få dagpenge i 2 år mod helt op til 7 år tilbage i halvfemserne, læs mere her.

De første år var jeg medlem af en dyr a-kasse og fagforening, men heldigvis flyttede jeg til en billig a-kasse og fagforening for 6 år siden. Det var et rent tilfælde, at jeg faldt over min nye a-kasse. Jeg sad en sen aften og surfede rundt på nettet, da jeg faldt over hjemmesiden A-kasse-1.dk.

På A-kasse-1.dk fremgår priserne tydeligt på markedets billigste a-kasser og fagforeninger. Det tog ikke mange sekunder at finde ud af, at jeg alle de år havde betalt for meget i kontingent. Vel er kontingentet fradragsberettiget og dermed kan trækkes fra i skat, men hvem har lyst til at betale for meget?

Nu har jeg så småt vænnet mig til livet som arbejdsløs. For første gang i rigtig mange år har jeg masser af tid til at juleshoppe. Jeg er lige blevet moster igen, og min søster Ellen har allerede sendt mig en lang ønskeseddel med overskriften: Babytorvet.dk er den bedste og sødeste online babybutik med alt inden for babyudstyr – husk at der er gratis fragt ved køb over 1000 kr., har Ellen tilføjet J Så hun regner åbenbart med, at jeg køber for over 1000 kr. babyudstyr til hendes baby J

På listen over babyudstyr er der alt lige fra babytøj, legetøj, barnevogn, klapvogn, babyalarm, autostol, pusletaske osv. osv. Ellen har virkelig smag, og det er rigtig lækkert babyudstyr, men hun er vist ikke klar over, at jeg lige er kommet på dagpenge!

Efter at have kigget rundt på Babytorvet.dk tror jeg, at det ender med en lækker pusletaske. De har et stort udvalg af pusletasker, så nu skal jeg bare beslutte mig for, hvilken det skal være. Valget står mellem Smallstuff, byStroom, Gaia og Ko eller Fairytale, og de er alle super skønne med et smukt og tidsløst design.