hestefoder
Dug

Bedre hestefoder gav vægttab

Jeg har lige fået en dejlig hoppe på 6 år, hun hedder Charm. Jeg har søgt i noget tid efter den perfekte hest, da jeg vil være sikker på, at det var den helt rigtige hest til at starte med, så jeg ikke skulle til at sælge den igen og på ny finde en ny. For mig var det ikke vigtigt, at den var klar til stævner, eller allerede havde vundet den ene konkurrence efter den anden, det interesserer mig nemlig ikke særligt meget. For mig var det derimod vigtigt, at det var hest med det helt rigtige sind, og hvor kemien bare var der. Jeg ville også være sikker på, at man kendte til dens historie, så der ikke ville komme nogen ubehagelige overraskelser.

Jeg fandt ud af, at det ikke var så nemt at finde en hest, hvor man vidste, hvor den kom fra, og hvad dens historie var. Der er virkeligt mange heste derude, hvor man ikke kender avleren, hvilket jeg synes, er en kæmpe skam. Jeg var ude at kigge på 4 forskellige heste, før jeg fandt min Charm, og 2 af dem havde en hullet historie, som gjorde, at jeg ikke turde købe dem.

Hesteforsikring priser ← bedste og billigste forsikring af hest

Den tredje havde jeg bare ikke kemien med, den sidste var Charm, og der faldt jeg bare pladask for hende. Hendes ejer havde købt hende direkte fra avler og haft hende, fra hun var 2 år til nu, hun havde egentligt mest fungeret som konehest og selskabshest for datterens ponyer. Derfor var hun også lidt tyk, men hun udstrålede bare så meget godhed, og der var bare en eller anden uforklarlig kemi imellem os, og jeg måtte have hende med hjem.

Men som jeg skriver, så er hun en lille smule tyk, derfor fik jeg med hjælp fra min dyrlæge opsat en kostplan, som ville gøre, at hun tabte sig på en sund måde. Ifølge den købte jeg noget foder fra Pavo, der hedder Pavo Nature’s best, som er uden havre og med et lavt protein- og sukker indhold. Jeg skulle blande hestefoderet med fibre, hakkelse eller gulerødder, så det ville tage længere tid for hende at spise foderet. Hun skulle have mange små måltider, herunder også hø.

Eftersom hun heller ikke havde været vant til dagligt motion, skulle hun startes op med det, og på en måde hvor skader ville blive undgået. Jeg vidste godt, at vægttabet ville strække sig over mange måneder, men synes også, at jeg hurtigt begyndte at kunne se en forskel. Så nu 6 måneder efter, har hun tabt sig og ser knaldgodt ud. Hun er alt, hvad jeg håbede hun ville være, og vi er det perfekte match! Det vigtigste for mig er nu at sørge for, at vi bliver ved med at være bedste venner, og at hun ikke tager på i vægt igen. Begge dele er relative simple, da jeg giver hende al min kærlighed, og hun får kun det bedste hestefoder, som jeg køber her.