Dug

Der er både fordele og ulemper ved at være single

Der er fordele og ulemper ved stort set alt. Der er både fordele og ulemper ved at være høj. Der er fordele og ulemper ved at være chef i et firma. Der er fordele og ulemper ved at bo i hus. Der er fordele og ulemper ved stort set alt, og selvfølgeligt er der også både fordele og ulemper ved at være single. Hvilke konkrete fordele og ulemper, der er, er meget forskelligt fra person til person. Hvad der måske er en fordel for nogle, kan være en ulempe for andre. Mennesker er så forskellige, så deres opfattelse af at være single vil også variere. Dermed er det relevant at forstå, at denne artikel ikke opridser noget facit, men blot bud på hvad der kan opfattes som fordele og ulemper.

Det bedste ved at være single er friheden

Frihed. Friheden, man får ved at være single, kan ikke sammenlignes. Man er aldrig indlagt til søndagsfrokoster hos svigermekanikken, mod sin vilje. Man kan helt selv bestemme, hvilken film der skal ses fredag aften. Man kan rode, når man har lyst. Man kan gøre rent, når man har lyst. Man har ingen hensyn at tage. Man er bare sig selv, og man kan gøre nøjagtigt, som man har lyst til. Man skal ikke tænke på en andens holdning, når man udfører sine rutiner. Man skal ikke tænke på en andens følelser, når man træffer beslutninger. Man er helt og aldeles fri til at gøre, som man vil.

Friheden er skøn. Og man skal huske at værdsætte den, mens man har den. Nogle er mere afhængige af frihed end andre. Atter engang må det bemærkes, at folk er forskellige. Ligeså er deres rutiner og opfattelser. Friheden er, at være som man er.

Det værste ved at være single er friheden

Mens frihed kan være det skønneste i verden, kan den også være en kedelig ven. Nogle gang kan det være rart at fralægge sig ansvar og frihed og bare følge med. Det kan være trygt at føle, at der er andre, der tager ansvaret for en stund. Det kan være rart at vide, at der er andre end én selv, der har rutiner. Det kan være lærerigt at gå på kompromis og tage hensyn. Selvom friheden er fantastisk, er der også noget trygt og lækkert ved at dele livet med en anden.

Det kan være om søndagen. På sofaen. Selvom det er skønt at ligge og fylde alene, kan det ikke altid måle sig med at have én, der gider at nusse én på ryggen. En at dele en skøn film med. En man kan tale om og diskutere selvsamme film med, når den er slut. Tosomheden kan være fantastisk og tryg. Tanken om, at man altid har en makker ved sin side, kan være både opløftende og varmende. Hvis man er single er man bare én selv, og selvom det er fantastisk skønt, så er det ligeså skønt at have en at dele dagene med.