Dug

Lean specialist

Vi har lige haft et minimøde her i ledelsen. Der var flere punkter på agendaen, som vi skulle igennem. Men det nåede vi ikke. Vi skulle have talt om, hvor vi står sådan rent finansielt, og hvordan vi tackler vores konkurrenter. Vi nåede slet ikke frem til den del om det finansielle.

Hård konkurrence

Hvorfor? Fordi vi kom til at debattere meget heftigt, hvordan vi møder den hårde konkurrence, vi er udsat for. Ja, vi er en af de førende virksomheder inden for vores branche, men vi kan godt mærke, at vi ikke er urørlige for andre virksomheder. Og jeg har en mistanke om, at det kan ses på tallene og økonomien.

Løses internt

Vi har en meget kvik personalechef, som talte meget om, at nogle af de problemer vi har, måske skal løses internt i virksomheden. Han talte meget om, at vi skal til at omstille os nu, hvis vi ikke vil overhales. Han talte også om, at vi skal have alle medarbejdere i virksomheden med på tanken om omstilling. Til at begynde med troede jeg sådan set bare, at han var ved at tale for, at vi skærer ned på personaleomkostningerne. Det ville jeg være meget ked af. Jeg føler jo, at personalet er min familie. Jeg har været med til at bygge virksomheden op fra starten af.

Lean konsulent

Det viste sig, dog, at det ikke var personalenedskæringer, han talte om. Han talte om omstilling og forbedring. Og så nævnte han noget, han kaldte for Lean. Den korte forklaring, han gav på det begreb, var, at man med fordel kan træne sine medarbejdere til selv at sætte omstilling og forbedringer i gang. Han foreslog direkte, at vi får en Lean konsulent fra Leanakademiet tilknyttet i nogle måneder. Og det var det, vi debatterede heftigt. Økonomichefen ville nemlig ikke ændre i budgetterne. Han ville hellere skære ned på personalet. Men det kommer ikke til at ske. Vi viste ham denne artikel.