Dug

Shepherd til farfar

Min bedstefar har fødselsdag på onsdag. Mine forældre og jeg skal til middag hos ham og min bedstemor på lørdag. Så jeg har et lille problem: Hvad giver man en ældre herre, der har alt, i fødselsdagsgave? Jeg kan jo ikke give ham en fyldepen. Sådan en gav jeg ham sidste år. Mine forældre har foreslået, at jeg giver ham en varm sweater. Han kan godt lide at gå med store sweatre. Jeg ved bare, at han har mange i forvejen, som han endnu ikke har gået med. Så den mulighed er udelukket.

Fiskegrej?

På et tidspunkt overvejede jeg at give ham noget fiskegrej. Han elsker at fiske. Han har forsøgt at få mig med ud at fiske mange gange. Men det er ikke lige mig. Og jeg ville slet ikke vide hvad for noget fiskegrej, han vil blive glad for.

Herre hjemmesko er svaret

Men så i går, da jeg var nede i byen for at købe et par bukser til mig selv så jeg en skoforretning, hvor de havde hjemmesko i udstillingsvinduet. Det er måske en god idé. Et par hjemmesko. Forretningen havde mange forskellige typer gode herre hjemmesko. Der var nogle, som var lavet i tykt filt. De havde bare ikke klap på hælen. Jeg kunne ligesom ikke forestille mig min bedstefar rende rundt derhjemme i tøfler. Det er han alt for sporty til. De havde også nogle, der var lavet i falsk læder – en eller anden slags vinyl, tænker jeg. Kan fødderne ånde i sådan et par?

Shepherd er bare de bedste

Jeg endte med at købe et par herre-hjemmesko i blødt skind – ret maskuline faktisk. De er ganske neutrale i farven, og jeg fik at vide, at fødderne godt kan ånde i dem. Jeg fik sat et byttemærke på indpakningen. Hvis han ikke kan lide dem, så kan han jo bare bytte dem til et par sko, som han kan lide at bruge.