ferie sommer og vinter
Dug

Årstidsbestemt ferie

Du vil gerne overraske din familie med en ekstra ferie i år. Så du sidder ved din PC skærm og lader som om, at du laver hjemmearbejde. Du har sagt, at der er meget travlt på arbejdet. De andre må ikke forstyrre dig. I virkeligheden kigger du på forskellige rejsesites. Du har en idé om, at du vil have dem med på en skiferie her – men du kan se, at det nok ikke kan blive i skolernes efterårsferie. Der er ikke sikkerhed for sne på det tidspunkt. Du overvejer derfor en lille ferie sydpå. En campingferie i oktober nede sydpå er ikke forfærdelig. Det kan være lidt køligt. Det kommer selvfølgelig an på, hvor langt sydpå I skal.

Adriaterhavskysten

Du har selv en drøm om at komme på ferie ved Adriaterhavskysten. Gerne et sted tæt på Venedig. Men det er ikke nemt at finde en camping ved Adriaterhavet i oktober. Og der kan da være lidt køligt. Så det er måske et projekt til næste sommer? Det skal lige overvejes grundigt. Et par uger ved Adriaterhavskysten er slet ikke en ringe idé til næste års sommerferie. Du skriver sitets navn ned, hvor du kan se, at de har udbud af campingferier ved Adriaterhavskysten. Du skal da vende tilbage og kigge på det.

Ekstra ferie inden nytår

Lige nu handler det om en ekstra lille ferie inden Nytår 2023. Og det skulle gerne være en skiferie. Det, synes du ligesom, er passende. Det behøver ikke at være en hel uge, I skal være væk. Det kan være i nogle få dage. Bare sådan lige for at få lidt tid sammen – og opleve noget sammen. Du kigger efter skiferier i Østrig. Der er bare den ulempe, at hvis det skal være en kort ferie, så skal du bruge tiden på at køre derned. Så det er nok bedst, hvis du retter blikket og opmærksomheden imod en skiferie i Sverige – eller Norge.

Du ved, at der findes skønne skiområder både i Norge og Sverige. Og du ved, at det ikke vil tage dagevis at køre derop. Du laver også en mental note om, at du skal have bilen til service, inden I tager på ferie.

Sverige som destination for en skiferie

Du leder på internettet efter skiferier i Sverige i 2023. Du er da også rimeligt heldig at finde et sted, hvor de holder åbent i juleperioden – og de giver garanti for, at der er sne. Du klikker ind på skiferie i Åre, for at læse om stedet. Du kender det ikke. Men billederne ser dejlige ud. Og der er beskrivelse af, at stedet er velegnet for børn. Det er jo det, det handler om: En familieferie, der godt nok skal fokusere på, at I skal stå på ski. Men der er jo grænser for, hvor længe små børn kan holde ud at lære at stå på ski. Så der må gerne være mange andre aktiviteter, som I kan lave.

Du overvejer at booke et ophold i Åre i en uges tid deroppe i julen. Og så ser du, at du slet ikke behøver at køre derop selv. I kan tage derop med tog. Hvis det ikke er en bonus, så er der noget galt med verden.