Akupunktur til ondt i knæet
Dug

Hvad hjælper på knæsmerter?

Denne gang gik den ikke, måtte jeg erkende, da jeg havde forsøgt at få bugt med nogle generende knæsmerter ved at spise almindelig håndkøbsmedicin, der især er beregnet til at fjerne smerter i led og muskler. Men løsningen viste sig her: https://vejgaardfys.dk/behandlinger/knae-hofte/

Symptombehandling

Jeg har altid opfattet det som behandling af symptomerne og ikke af årsagen til dem, når man spiser smertestillende piller. Men jeg må tilstå, at jeg for nogle år siden blev lidt klogere på det felt.

Den gang konsulterede jeg min praktiserende læge, fordi jeg havde ondt i det ene knæ, som især gjorde knuder, når jeg skulle gå op eller ned på trapper.

Min læge undersøgte knæet grundigt, men kunne ikke umiddelbart stille en diagnose. Derfor udskrev han nogle piller til mig, som ret beset er magen til nogle, man kan få i håndkøb – bare med tre gange så stort indhold af det smertestillende stof.

Jeg kan huske, at jeg brokkede mig lidt, for man får da ikke løst problemet ved bare at give en smertebehandling. Det dæmper jo kun symptomerne. Men min læge fastholdt, at det i mange tilfælde helt kan fjerne smerterne, når sådan et knæ får fred for smerter i et stykke tid.

Og det viste sig dengang, at min læge havde ret. Efter en uges behandling med to daglige piller med hver 600 mg af det smertestillende stof havde mit knæ det fint igen, og først her for nylig – mere end 8 år senere – oplever jeg de samme smerter igen.

Derfor købte jeg de smertestillende piller af samme mærke, men kun med 200 mg i hver, for så kan man få dem i håndkøb. Dem har jeg nu taget i en uge, altså 600 mg to gange om dagen, men det har desværre ikke løst problemet, så jeg bliver nødt til at søge læge igen.

Min kone mener, jeg skal opsøge det lægehus her i byen, som også tilbyder behandling med akupunktur. Hun har selv brugt det lægehus, da hun  for nogle år siden var plaget af uregelmæssig menstruation, og behandlingen med akupunktur havde hjulpet hende helt over problemerne, så hun har efterfølgende været en svoren tilhænger af den slags behandlinger.

Jeg har lovet min kone at overveje det. På en måde har jeg det ikke så godt med tanken om, at der skal stikkes lange nåle ind i min krop, men på den anden side bedyrer både min kone og andre, jeg har talt med, at der ikke er nogen smerter forbundet med behandlingen.

En af mine kolleger led sidste år af følgerne efter et mindre færdselsuheld, hvor han var blevet påkørt bagfra. Det havde givet ham et piskesmæld i nakken, så han var afhængig af smertestillende medicin i et stykke tid. Da smerterne i nakken ikke forsvandt uden medicinen, valgte han at få en behandling med akupunktur, og det havde hjulpet ham meget hurtigt, så han kunne smide pillerne væk.

Den slags beretninger påvirker mig selvfølgelig, så nu har jeg besluttet at bestille tid til en behandling, og så må jeg håbe, at den kan fjerne mine smerter i knæet.