Dug

Vi kører selv

Nogle af os har gode vaner. Andre har dårlige vaner. Jeg synes selv, at vi har en god vane her i min familie. Vi tager hvert år på såkaldt kør selv ferie. Om det bliver til udlandet, kommer lidt an på betingelserne og økonomien, vi har. Vi har valgt charterferie fra, fordi vi synes, at det er lidt forkert at rejse så hurtigt ned til sydens sol. Man kan jo stå i Malaga efter kun 3 – 4 timers flyvetur. Det er lidt af et chok for os – både fysisk og psykisk. Så vi har valgt bilferien som vores ferieform.

Eget tempo

Når man kører på ferie i sin egen bil, så kan man selv bestemme tempoet – og det betyder, at man kan følge med – psykisk og fysisk. Og vi har det godt med det. Vi kan godt lide at køre lange ture. Vi gør det faktisk også i weekenderne. Vi kan godt finde på at køre en tur ud til stranden kl. 4 om morgenen bare for at kigge på bølger og fugle. Vi kan også finde på at køre en tur i skoven en sen sommeraften, blot for at nyde stilheden og farverne. Det er beroligende. Det er lige det, der skal til, når man har en travl hverdag.

Kør selv til Italien

For nogle år siden tog vi på sådan en kør selv ferie i Italien. Det var noget af en oplevelse. Mest fordi italienerne har et lidt anderledes temperament, end vi har – i det mindste som chauffører. Der blev dyttet og råbt højt inde i storbyerne. Ude på landet var det lidt mere til at håndtere for os. Vi kunne køre rundt- ⓘ i Italien lige så længe, vi ville. Vores rejseselskab havde dog hjulpet os med at finde gode steder til overnatning. Det var sådan set nemt at tilrettelægge sammen med rejseselskabet. Vi fik også en stor bunke tips til, hvordan vi skulle bestille kaffe om morgenen eller pizza, når vi var sultne. Lækkert.Og så er det jo sikkert!

Jeg sidder faktisk her og får en masse smukke billeder af det italienske landskab, vi kørte igennem inde på nethinden. Jeg kunne virkeligt godt tænke mig at komme derned igen. En kør selv ferie igen dernede vil bestemt ikke blive afvist fra min side.

Afsted igen

Jeg vil gå ind til min mand, som sidder og ser fodbold og tale med ham om det. Jeg ved, at fodbold i virkeligheden keder ham. Måske kan jeg få ham i bedre humør, hvis jeg begynder at tale om sommerferie og om at køre lange, dejlige ture. Vi har jo en rigtig god bil. Den er lavet til at køre langt og hurtigt. Den er behagelig. Vi skal da afsted til sommer. Og ja, vi trænger til at tænke på noget rart og uforpligtende. Al, det her halløj med nye elementer i virusset, som skræmmer os, skal ikke få os ned med nakken. Vi skal videre. Vi skal lægge planer og nyde, at vi har muligheden for at komme videre, nu hvor vaccinen er kommet. Vi tror jo på den ny teknologi – og vi tror på, hvad eksperterne siger. Så hvorfor skal vi ikke også kunne lægge sommerferieplaner?