Dug

Stort til begge køn

Min mand har en tøjbutik inde i Valby. Nej, jeg skal forklare det rigtigt. Han har en kæde af butikker. Den største ligger i Valby. Han har også en butik i København City og en i Gentofte. Han sælger tøj til mænd. Mestendels. Selvom der kommer faktisk også kvinder i butikkerne. Han siger, at kvinderne, der kommer, tit er lidt kraftige i det. De siger altid, at de er på indkøb for deres sønner eller mænd.
Han ved godt, at det er en lille hvid løgn, men han har bedt personalet om ikke at være for nysgerrige. De må ikke spørge ind til, om tøjet også skal passe kvinderne. Vi ved jo godt, at det ikke altid er sjovt for store kvinder at købe tøj til sig selv.

Egen kollektion sommertøj

Det har fået ham til at tænke på, at han gerne vil designe sin egen kollektion, som skal henvende sig til store kvinder. Han har et slogan om at: Tøj til store kvinder kan godt være smart. Også nu i sommer, hvor det især er shorts til piger med figur.

Og hvis kvinderne ikke vil vise deres former frem for os mænd, så kan vi lave tøj, der er smart, og som kan bruges af både kvinder og mænd.

Han er da sød

Jeg synes, at det er ualmindeligt sødt tænkt af ham. Og han har stor forståelse for, hvor meget det kan betyde for en kvinde at føle sig godt tilpas i tøjet. Han kender det fra sig selv. Han er selv en stor mand. Har altid – eller næsten altid – skullet bruge tøj i 4XL størrelsen. Han ved, hvad det vil sige at føle sig klemt inde i en skjorte, hvor knapperne er ved at sprænge af. Han ved, hvad det vil sige, når bukserne strammer i livet. Og han ved, hvor dum man føler sig, når en ekspedient kigger på en med det der blik, der siger: ”Åh, vi er henne i XXL afdelingen.”

En til mænd og en til piger

Lige præcist det var grunden til, at han startede sin egen forretning. Med tøj i store størrelser.

En butik til mænd: https://www.storedrenge.dk/

En anden butik til kvinder: https://www.arkuricurvy.dk/dametoej-943/

Han var blevet godt og grundigt træt af altid at blive skuffet over ikke at kunne finde tøj til sig selv. Så han satte sig ved tegnebordet og begyndte at skabe sit eget brand. Faktisk har han haft stor succes med det. Tøjet, han skaber, er behageligt. Jeg ved, at han vægter, at det skal laves af gode materialer. Det er sådan noget med økologisk dyrket bomuld. Bambus fibre og den slags. Han har virkeligt formået at skabe et godt brand, og virksomheden er solid.

Da han opdagede, at kvinder også kunne komme ind i butikkerne, begyndte han at lave tøj til dem også. Det startede i det små med, at han lavede feminine bluser i store størrelser. Det har så sidenhen udviklet sig til at han specialiseret sig i at tegne store jakker til kvinder. De bliver solgt. Og naturligvis har han fået blod på tanden nu. Kollektionen, som henvender sig til kvinder. Og den, som henvender sig til mænd, skal også udvides til omfatte vinterjakker. Det er altid et problem for ham at finde gode jakker til mænd. Så nu er det to butikker!