Dug

Danske temaer til WordPress

Vidste du, at WordPress i dag er verdens suverænt største CMS – altså Content Management system? Det er det, men det kommer bag på mange, der ikke lige arbejder med webdesign og webprogrammering til daglig.

Mange tror, at WordPress er en blog. Eller rettere et system til at blogge. Det er ikke helt uden grund, for det var reelt det, WordPress startede med at være. Ret hurtigt kom muligheden for at oprette deciderede sider (pages), og så kom der skred i tingene i forhold til at benytte WordPress som CMS til deciderede hjemmesider. Faktisk er der også mange webshops, der i dag er bygget på WordPress platformen.

Der er reelt 2 nøgleindgange til at bygge en hjemmeside og/eller webshop med WordPress: Temaer og plugins

WordPress tema

Et tema er en designskabelon – og mere til. Mange temaer er forsynede med et hav af mere eller mindre nyttige funktioner og virkeligt geniale muligheder. Derfor er det altid en god ide at researche grundigt, inden du vælger et tema. Mange er nysgerrige feter, om der findes WordPress temaer på dansk, og jeg har fundet denne glimrende artikel, der til fulde belyser emnet:

WordPress temaer på dansk – Hvor finder jeg gode danske temaer?

Plugins til WordPress

Plugins er små programmer, der giver ekstra funktionalitet. Og hold nu fast: Der er titusinder af plugins til WordPress, der kan udføre selv de mest komplicerede funktioner. Det kan være en komplet webshop-del som for eksempel Woocommerce, det kan være hele og avancerede debatfora, integrationer til Facebook og meget andet.

Mange (flertallet) af plugins er gratis – andre og mere professionelle koster penge. Men selv de allermest dyre af dem koster kun en brøkdel af, hvad det ville koste dig at få udviklet det, de kan, selv.

Hvis det nu kun skal være en blog?

Der er rige muligheder for det – og det er da også, hvad rigtig mange stadig benytter WordPress til.

Lav en blog – Sådan laver du selv en professionel blog

Se – det er jo slet ikke svært, vel?