Dug

Hudpleje i forretning med helsekost

Min gode veninde Vivi er en gæv pige. Hun har de seneste to år været alene efter sin anden skilsmisse, men hun passer sin store have selv lige med undtagelse af græsslåningen, som min mand er så rar at gøre for hende.

Forleden spurgte hun så min mand, om han ville hjælpe hende med at opsætte en skillevæg i hendes redskabsskur. Det ville han gerne, og de aftalte at gøre det i den kommende weekend. Men Vivi havde en feriedag i går, og sidst på dagen kom hun hen til os og pralede af, at hun selv havde bygget sin skillevæg, så min mand kan spare sig ulejligheden.

Jeg synes, det er flot gjort af en pige, der nærmer sig de 60, men Vivi er altid sprængfyldt med energi og har mod på at kaste sig ud i de fleste af de projekter, som man ellers kun tiltænker mænd. Jeg har tit beundret Vivis energi og virkelyst, men jeg ved også, hvor hun får al sin energi fra.

Vivi er nemlig stor tilhænger af helsekost. Mindst tre gange om ugen tilbereder hun et specielt måltid, der er sammensat af en række ingredienser, som hun hævder, hendes krop har brug for. Jeg har nogle gange tænkt på at forsøge mig med den samme slags kost, men jeg opgiver det altid igen, for dels kan jeg helt sikkert ikke få min mand med på ideen, dels er jeg nok grundlæggende enig med min mand i den tanke, at hvis man bare spiser nogenlunde sunde ting og får varieret kost, så kan man ikke gøre ret meget mere for sit helbred.

Det er dog lykkedes mig at overbevise ham om, at man i hvert fald i vinterhalvåret har brug for ekstra vitaminpiller, så vi tager en vitaminpille sammen med aftensmaden hver dag. Det ved jeg også, at Vivi gør som et led i bestræbelserne på at holde sig sund og rask. Hun er også typen, der foretrækker økologiske grøntsager og frugt, og det rører hende ikke, at de økologiske varer normalt er lidt dyrere end de øvrige.

Her for ikke så længe siden har hendes smag for økologi også bredt sig til det udvortes brug. For nylig viste hun mig en krukke med ansigtscreme, som hun havde købt i den helsebutik, hvor hun normalt handler. I butikken har de indrettet en hel lille afdeling for økologisk hudpleje, fortalte hun, og jeg må indrømme, at hendes creme virkede meget lækker.

Da jeg spurgte hende, om hun så kunne konstatere en forskel i forhold til at bruge konventionel ansigtscreme, var hun meget ærlig og svarede nej. Men det kommer nok, fortsatte hun. Indtil videre har jeg kun brugt den økologiske creme i godt en uge, og jeg regner med, at der skal gå et godt stykke tid endnu, før jeg kan konstatere en eventuelt forskel, mente hun.

Selv er jeg nu godt tilfreds med de produkter, jeg bruger til hudpleje, så jeg har ingen planer om at gå over til økologien på det punkt, medmindre Vivi på et tidspunkt kan fremvise en synlig forskel til det bedre.