Dug

Dilettant og udklædning

Der var slet ingen tvivl hos mig om, at jeg selvfølgelig gerne ville være med, da et par andre beboere på den villavej, vi bor på, en dag sidste efterår ringede på døren og spurgte, om jeg kunne tænke mig at deltage i en amatørteater forening – eller måske lidt mindre prætentiøst en dilettant forening – som de var i gang med at stifte her i vores mellemstore stationsby.

Også min kone var begejstret for tanken, så vi deltog begge i den stiftende generalforsamling nogle uger senere. Her blev det blandt andet besluttet, at vi skulle forsøge at stable den første forestilling på benene i løbet af dette forår.

Til det formål blev der oprettet flere arbejdsgrupper, for der er meget, der skal bringes på plads før sådan en forenings første forestilling. For mit eget vedkommende meldte jeg mig til en arbejdsgruppe, der skal skaffe de relevante kostumer til den forestilling, vi vil opføre. Desuden skal jeg også bidrage som skuespiller i den forestilling, og det er bestemt det sidste, jeg glæder mig mest til. Jeg ved jo, at stort set alle kostumer kan findes på nettet lige her: http://www.temashop.dk/kostumer.html

 

I arbejdsgruppen startede vi med at forsøge at skaffe nogle sponsorpenge til indkøb af kostumerne. Vi løb begge de to pengeinstitutter, vi har i byen, samt en række andre forretninger og virksomheder på dørene, og der var pæn opbakning fra byens erhvervsliv, så vi hurtigt fik et nogenlunde acceptabelt budget at arbejde med.

Men vi gjorde også noget andet, vi gik nemlig rundt og stemte dørklokker for at spørge folk i byen, om de havde noget tøj, der alligevel ikke blev brugt længere. I den forbindelse var vi taknemmelige for alt, hvad vi kunne få, for vi tænkte også på kommende forestillinger, hvor det kan være nogle helt andre kostumer, vi får brug for.

Den første forestilling er nok blandt de mere komplicerede, når det gælder skuespillernes udklædning, fordi handlingen foregår i 1800-tallet, og så gammelt tøj er der trods alt ikke mange mennesker, der ligger inde med.

Men et par af vores arbejdsgruppes kvindelige medlemmer er ferme med en symaskine, så en del af tøjet kan de kreere ud fra tegninger og billeder, vi har fundet frem. Jeg fandt tilfældigvis ud af, at det pågældende teaterstykke blev opført på et teater i København for godt et år siden, og på teatrets hjemmeside fandt jeg masser af billeder fra forestillingen.

De billeder printede jeg ud, og vores to damer med syning som speciale var meget begejstrede for dem, for billeder gav dem et godt indtryk af, hvordan tøjet skulle se ud.

Vores budget til kostumer er som nævnt ret godt, så syerskerne har fået besked på, at de bare skal købe det stof, de har brug for, men selvfølgelig skal de forsøge at få det så billigt som muligt.

Nu er vi så langt, at vi har kunnet tage hul på de første kostumeprøver, og det hele tegner faktisk rigtig godt. Vores instruktør er i hvert fald godt tilfreds, og han mener, at vores kostumer tegner et troværdigt tidsbillede. Så nu ser vi med spænding frem til vores første premiere.