Dug

Udstyr til sommerhus

Det var et rigtigt godt indtryk, vi fik lige fra starten, da vi sidste år havde købt vores sommerhus i et mindre og afgrænset sommerhusområde et sted i Midtjylland. Vi havde valgt området, fordi vi så ikke har så langt at køre, når vi vil ud i vores fritidshus, og når man har sat en del penge i det, skal man da også bruge det mest muligt, mener vi.

Det gode indtryk, vi fik, stammede fra de nærmeste naboer. Den første weekend, vi tilbragte i sommerhuset, blev helt uventet travl – men også hyggelig. Naboerne valgte nemlig at komme på besøg for at hilse på os. Det gav os indtryk af godt naboskab i området, og det var vi glade for.

Den ene af dem, der kom for at sludre lidt med os, fortalte, at han var formand for en lille underafdeling af områdets grundejerforening. Den lille forening i foreningen gik ud på, at man som medlem af den kunne trække på de forskellige maskiner og redskaber, som var købt ind i fællesskab.

Vores tankegang er den, fortalte manden, at det i et område som vores er lidt fjollet, at alle går ud og køber for eksempel en plæneklipper, for vi kan jo sagtens være flere sommerhusejere om at dele en plæneklipper. Det sparer den enkelte penge ved, og der er også en del hygge forbundet med at mødes nede ved vores store redskabsskur, når man skal bruge et af redskaberne.

Han fortalte, at foreningens nyeste indkøb var en havetraktor med græsklipper på, men foreningen har også to almindelige motorplæneklippere, for det er ikke alle grundene, man kan få en havetraktor ind på.

For mig forekom det som en rigtig god ide, for det er alt for besværligt at slæbe diverse redskaber med ud i sommerhuset hjemmefra, så jeg var med det samme indstillet på at være med i den forening.

Jeg spurgte min nabo, om foreningen også rådede over en højtryksrenser, og han svarede med et smil, at foreningen faktisk havde to af slagsen, for det er en meget populær maskine især om foråret, når der skal gøres rent udvendigt ved sommerhusene.

Ja, for der er vist ingen tvivl om, at jeg godt kan bruge sådan en, forklarede jeg. Vores terrasse kunne godt trænge til en grundig rengøring, og det lille havehegn fra Plus, der går ud fra redskabsskuret og adskiller den lille køkkenhave fra græsplænen, er også præget af pollen og støv, som har sat sig på plankerne.

Min nabo nævnte, at hvis man skal have malet noget træværk, er det en god ide først at gøre det grundigt rent med højtryksrenseren, så man ikke kommer til at male ovenpå diverse urenheder. Men man skal selvfølgelig give træet ordentlig tid til at tørre, før man begynder at male, understregede han.

For at blive medlem af redskabsforeningen, som vi kalder den, skulle vi betale et engangsbeløb og derefter et ret beskedent, årligt kontingent. Da engangsbeløbet var mindre end udgiften til en græsslåmaskine, var der selvfølgelig ikke noget at betænke sig på, så jeg meldte os ind på stedet.