Dug

Skak er populært hos alle aldersgrupper

Der er rigtig mange forskellige aldersgrupper, der nyder at spille skak. Det er en god måde at lære at tænke logisk og strategisk. Det handler om hele tiden at prøve at forudse, hvordan ens modstanders næste træk vil være. Det er også en god måde at koble af fra det digitale liv i en travl og stresset hverdag. Når du spiller skak, behøver du ikke at koncentrere dig om noget andet. Du kan bare fokusere på spillet, og hvad du tror, at din modstander nu vil gøre.  

Der findes mange forskellige former for skakspil, og det kan for eksempel være et godt spil at have med på sommerferie. Det kan underholde jer i mange timer. Har I et sommerhus eller en campingvogn, kan det være en god ide at have et skakspil liggende der, så I altid kan tage spillet frem, når I har en stille stund. Det kan være, hvis det regner udenfor eller som underholdning om aftenen.  

Lær dine børn og børnebørn at spille skak 

Det er en god ide, hvis du tager dig tiden til at lære dine børn og børnebørn at spille skak. Det er det dels, fordi I kan have nogle hyggelige og gode stunder sammen. Det er det dog også, fordi du er med til at lære dine børn eller børnebørn nogle vigtige dyder.  

Det med at kunne sidde stille og koncentrere sig er meget vigtigt i vores samfund, for eksempel hvis man skal have en uddannelse. Det er dog også en god ide at kunne tænke logisk og strategisk og prøve at forudse, hvad ens modstanders næste træk vil være. Det kan også være nogle evner, som barnet kan bruge senere hen. Derudover er et skakspil en god måde at få dine børn væk fra computer, tv og tablets og ud i den virkelige verden.