Dug

Sund sandwich

Vi er fire gutter, der er ret vilde med fodbold, og vi følger tæt vores favorithold her i Aarhus. Vi er at finde på lægterne ved alle hjemmekampe, og langt de fleste af udekampene kører vi også til for at bakke spillerne op så meget som muligt.

Når vi skal til kamp på udebane, kører vi altid selv i personbil. Vi har den ordning, at vi skiftes til at køre, for der hører selvfølgelig gerne et par store fadøl med til det at overvære en fodboldkamp. Ved at skiftes til at køre, kan de tre andre jo godt tillade sig at drikke lidt øl, mens vi har den interne aftale, at chaufføren helt undlader at drikke øl men klarer sig med sodavand.

I langt de fleste tilfælde, når vi skal til udekamp, kører vi hjemmefra i god tid, så vi kan spise et eller andet til frokost før kampen. Indtil for et par måneder siden stod den næsten altid på en god burger eller to til frokost, men vores koner skred på et tidspunkt ind og protesterede, fordi de mente, at vi var blevet lige lovlig runde i kropsformen, så de stilledes os alle fire et ultimatum: Enten må I droppe øllerne til fodboldkampene, eller også skal I sørge for at spise noget mere fedtfattigt til frokost.

Vi gutter var nok nødt til at indrømme, at hver eneste fodboldsæson betyder nogle ekstra kilo på sidebenene, og ingen af os har lyst til at blive direkte overvægtige, så vi valgte at klappe hælene sammen og adlyde vores koners ordre.

Men fodbold uden fadøl går altså ikke, var vi helt enige om, så det måtte altså blive frokosten, der skulle give os færre kalorier. Henning nævnte, at han nogle gange havde fået en sund sandwich helt uden dressing, men med masser af salat, løg og tomater, og sådan en smagte faktisk ganske godt, så der er altså muligheder for at spise fedtfattigt, uden at maden behøver blive alt for kedelig, påpegede han.

Så vi har lige siden været ret opmærksomme på kalorieindholdet i den mad, vi spiser til frokost, når vi er til fodbold på udebane. For eksempel var vi i søndags i Silkeborg, hvor vores hold skulle spille om eftermiddagen. Som sædvanlig kørte vi hjemmefra i god tid, hvilket i dette tilfælde ikke betyder specielt tidligt, da vi har mindre end en times kørsel til Silkeborg.

Vi ankom til byen et par timer før fodboldkampen og gik på jagt efter en restaurant i Silkeborg, hvor vi kunne få en fedtfattig frokost. Det var heller ikke noget problem, for vi fik øje på et sted, som vi vidste er kendt for netop fedtfattig mad, så vi parkerede bilen i nærheden og gik ind hen til restauranten.

Ved de foregående fire udekampe i træk havde vi alle fire spist kyllingeburgere, så nu havde i hvert fald jeg lyst til at prøve noget andet. Jeg besluttede mig for en sandwich med roastbeef og masser af salat. Den smagte godt, og det viste sig at være nok med en enkelt til at gøre mig tilpas mæt.