Dug

Ringe til forlovelse

Jeg er lige kommet hjem efter en lang gåtur sammen med en veninde- ⓘ . Vi aftalte at mødes et sted, hvor vi kan få lov til at gå en lang tur og bare tale sammen imens. Det er jo ikke muligt for os at gå på café. Så det bliver til ture i skoven. Med gode, varme støvler og koldt vand at læske os med. Vi har oparbejdet sådan en rutine, hvor vi ses ca. hver 10. dag.

Forlovelsesringe

I dag sludrede vi om alt muligt. Bl.a. om forlovelsesringe. Min veninde skal nemlig forloves. Hun vil gerne have en flot og traditionel forlovelsesring. Du ved sådan en, som alle næsten falder i svime over, fordi de kan se, at den har været rigtig dyr. Diamanten er stor, klar og gennemsigtig. Den er slebet, så den rigtigt kan reflektere sollyset. Du ved: De 3 C’er: ”Clarity, Cut & Carat.”

Fornærmet – lidt

Jeg kom til at fornærme hende lidt, da jeg sagde, at, i stedet for at hun skulle vægte, hvor stor diamanten er på forlovelsesringen, så burde hun måske overveje at få en ring, der er lavet af tungsten. Tungsten er jo et sjældent materiale, som først nu er ved at blive populært inden for smykkeindustrien. Det er ikke specielt tungt, skal jeg lige sige. Men det er flot. Jeg ejer faktisk en ring, der er lavet af tungsten. Mineralet har en særlig evne til at bevare sin glans. Det er fantastisk smukt.

Gjorde måske lidt grin?

Selvfølgelig blev min veninde lidt fornærmet. Hun troede, at jeg gjorde grin med hende. Det gjorde jeg måske også. Men det var ment kærligt. Hun skal jo giftes med ham, hun elsker. De skal have et lykkeligt liv. Så hvorfor så meget snak om diamanter? Det er jo forlovelsesringen, der er symbolet. Ikke diamanten. At vi så blander finanser og værdier sammen, ja, det er vores egen fejl.