Dug

Rengøringshjælp

Der er sket noget med mig, imens vi har været i lockdown: Jeg har fået en rygskade. Det har sikkert noget at gøre med at sidde ved et spisebord og arbejde fra min lille lap top i mange måneder. Jeg har jo ikke haft et rigtigt kontor eller bare en stol, der støtter godt nok. Jeg har siddet på en spisestuestol og dermed ikke korrekt. Det har givet mig rygsmerter. Faktisk så store smerter, at jeg har måttet overveje at gå til en fysioterapeut for at få nogle øvelser, så min ryg kan styrkes, og jeg kan komme af med nogle af smerterne.

Finde rengøringsfirma

Jeg har da også været på nettet for at søge efter ”Rengøringshjælp Århus”, fordi det der med at rende rundt og bukke sig, når jeg støvsuger simpelthen, blev for smertefuldt.

Første gang jeg mærkede smerten, var netop en lørdag formiddag, hvor jeg var ved at støvsuge. Jeg bukkede mig ned, fordi jeg ville støvsuge inde under sofaen. Jeg siger dig: Jeg kunne dårligt nok rette ryggen op igen, da jeg var færdig med det. Det tog flere minutter lige at komme sig over jaget i ryggen. Jeg fik dog rettet mig op og fortsatte rengøringen. Men der var en vedholdende, lille smerte. Jeg ignorerede den og tænkte, at det nok bare skyldes, at jeg er i dårlig fysisk form. Jeg har jo ikke fået så meget motion, som jeg plejer.

Det hjalp ikke

Så jeg begyndte at gå mere, end jeg plejede. Det hjalp ikke. Rygsmerterne blev bare værre. Og ja, jeg besluttede derfor at få noget hjælp til nogle af de opgaver, som jeg bare ikke kunne klare. Fx rengøring. Det var sådan set nemt nok at finde hjælp. Jeg startede med at få en ung pige til at komme. En studerende, der gerne ville tjene lidt ekstra penge. Hun kom et par gange. Var sød nok. Men havde ikke forstand på at gøre rent hos private. (Og jeg er sikker på, at hun ikke kan blive rengøringsassistent i et professionelt firma.) Det blev til for meget snak og for lidt rengøring med hende. Jeg måtte ofte selv gøre arbejdet om, efter hun havde været her.

Rengøringsfirmaer i Århus

Den næste, jeg fik til at komme, var en kvinde, som var god til arbejdet. Hun har bare fået en skade i skulderen og har fået at vide af sin læge, at hun skal holde sin arm og skulder i ro. Så hun kommer ikke mere. Men da jeg søgte efter rengøringshjælp i Århus, så jeg, at der var et lille firma, der også tilbød rengøring hos private. De var smarte nok til at nævne, at man kan bruge sit håndværkerfradrag – og at dette fradrag er meget større i år end sidste år.

Så jeg tænker, at det er oplagt, at jeg henvender mig til dem. De vil forlange en slags kontrakt, tænker jeg, men jeg vil på den måde kunne bruge mit håndværkerfradrag til fulde. Og hvem vil ikke gerne betale mindre i skat?
Hvis jeg kan få fradrag og en ren bolig uden for meget snak eller fysiske skader, så er det da ideelt, ikke?