Dug

Rabat til butikker

Min mand og jeg var til en fødselsdagsfest for et par uger siden, hvor en af vores venner havde inviteret til en middag for at fejre sin 40 års fødselsdag. På et tidspunkt under middagen, gjorde min mand mig opmærksom på den meget smarte skjorte, som en af mine gode veninders mand havde på. Jeg blev helt glad, for jeg er godt nok ikke nogen stor beundrer af min mands smag med hensyn til påklædning, så det var da opmuntrende, at han godt kunne lide den skjorte, som jeg også selv syntes var rigtig smart.

Lidt senere på aftenen spurgte jeg min veninde- ⓘ , om hun vidste, hvor hendes mand havde købt den smarte skjorte. Og det gjorde hun da bestemt, for det var hende, der havde købt den til ham, da hun tilfældigt havde fået øje på den på netbutikken stylepits hjemmeside, da hun var inde for at bestille noget tøj til sig selv. Hun syntes også, den var smart, så hun havde bestilt den også.

Og så tilføjede hun, at hvis jeg ville købe sådan en til min mand, kunne jeg få en stylepit rabatkode af hende, for hun havde modtaget sådan en på en mail efter sin seneste handel. Den tog jeg selvfølgelig imod med glæde – ikke mindst fordi jeg nok også skulle have købt nogle ting til mig selv.

Vi kom til at tale om rabatkoder til nethandel i al almindelighed. Det er ikke så ofte, jeg har benyttet mig af den slags, men min veninde har åbenbart noget mere erfaring i at skaffe sig sådan nogle, og hun fortalte, at hun i øvrigt også havde en asos rabatkode, der gælder nogle uger endnu, hvis jeg skulle få brug for sådan en.

Som sagt har jeg ikke ret mange gange gjort brug af rabatkoder, når jeg handler på nettet, og det er faktisk ikke så længe siden, at jeg overhovedet blev opmærksom på disse koders eksistens. Det var en kollega, der fortalte mig om nogle hårprodukter, hun havde købt i en netbutik, og som hun var meget begejstret for og varmt anbefalede. Hun tilbød mig så en nicehair rabatkode, som hun havde fået som resultat i sit indkøb i den netbutik, for hun havde købt så stor en portion af shampoo, balsam og andet, at hun i hvert fald ikke skulle have købt mere ind indenfor den tidsramme, som koden er gældende.

Det var min første erfaring med at bruge en rabatkode, men jeg var bestemt godt tilfreds, for jeg sparede jo en hel del penge ved at få 10 procent rabat. Det gjorde min mand også, da han købte vores nye fjernsyn, for han havde af en kollega fået en pixmania rabatkode, så han gik selvfølgelig ind på den netbutik for at se, om de havde netop den fladskærm, som han var på udkig efter. Det havde de heldigvis, så vi sparede faktisk et ganske pænt beløb på den handel.

Men jeg undrer mig nu over, hvordan netbutikkerne kan holde indtjeningen på et tilstrækkeligt niveau med alle de rabatkoder, de udsteder.