Dug

Nye Velfac vinduer

Min bror og jeg har arvet et hus. Det tilhørte min onkel. Han boede i det lige til det sidste. Han havde ikke selv børn, så han testamenterede alt til os. Det er både trist og glædeligt. Vi er triste, over at han ikke er her blandt os mere. Men vi er da også glade for, at vi har arvet efter ham. Men, vi har faktisk ikke brug for et ekstra hus. Vi har selv vores eget hus. Altså hver især. Vi er jo voksne og hver vores familie. Så vi har diskuteret lidt frem og tilbage, hvad vi skal gøre med huset.

Sælge huset

Først tænkte vi, at vi bare ville sælge det. Til den første og bedste køber. Men efter lidt tids eftertanke er vi nået frem til, at vi først vil renovere det. Det ligger jo et fantastisk sted. Der er udsigt til vandet. Der er kort afstand ind til byen. Og hvis vi renoverer huset, så vil vi kunne få en ret god pris for det.

Så det er et projekt, vi har valgt at udføre sammen. Vi deler udgifterne ligeligt imellem os, ligesom vi også vil dele alt, hvad vi får for salget ligeligt.
Vi har derfor også delt opgaverne ligeligt. Du ved sådan i forhold til at få indhentet tilbud og hyre installatører og håndværkere.

Brormand har styr på det

Min bror tager sig af alt, hvad der har med el og varme at gøre. Jeg tager mig af alt, hvad der har med den ydre facade og taget at gøre. Vi tænker, at vi skal starte med det nødvendigste: El og varme.

Det giver mig lidt tid til at få indhentet tilbud til reparation af tag og på udskiftning af vinduer. Det er de mest påtrængende opgaver, der skal udføres udvendigt. Maling af facade og alt træværk kan vente lidt. Og det er måske også det fornuftigste at gøre, indtil de nye vinduer er kommet i.

Velfac her på Sjælland?

Jeg venter lige nu på at få nogle mails fra firmaer, der kan påtage sig opgaven med at reparere taget. Der skal også laves noget isolering- ⓘ i forbindelse med det.
Og jeg kan da ikke lade være med selv at undersøge, hvad det koster at få nye vinduer sat i hele huset. Jeg snuser lidt rundt- ⓘ på internettet og finder ud af, at der ikke er så store prisforskelle mellem vinduer fra Rationel eller Velfac på Sjælland. Så det er vist mere et spørgsmål om æstetik og om, hvad der er på lager hos montøren. Det ved jeg sådan set ikke, men det kan en montør vel forklare mig alt om.

Jeg kan se, at mange firmaer gerne vil have en ide om hvor mange vinduer – og hvilke typer – det drejer sig om, inden de giver et konkret tilbud. Forståeligt nok. Så jeg skal lige hen og finde en plantegning over huset, så jeg kan tælle vinduer. Og nu, hvor jeg tænker mig om, så kunne de måske også gøre noget ved dørene til huset. Vi vil jo helst gerne have, at huset fremstår nogenlunde stilrent.