Dug

Hvilket musikinstrument?

Det endte med lidt af et stykke detektivarbejde i aftes, da min kone ikke helt kunne finde ud af, hvad det var for et musikinstrument, der blev brugt til akkompagnement af den sang, hun sad og lyttede til. Hun havde taget stereoanlæggets høretelefon (se de gode høretelefoner her) på af hensyn til mig, fordi der var en fodboldkamp i fjernsynet, jeg gerne ville se.

Imens sad hun og nød musikken fra en klassisk radiokanal, og hun gik så meget op i musikken, at hun hverken læste eller foretog sig andre ting, mens hun lyttede. Jeg morede mig lidt med at betragte hende ind imellem, for hendes ansigtsudtryk ændrede sig hele tiden i takt med musikken.

Det var tilfældigvis på det tidspunkt, da første halvleg af fodboldkampen sluttede, at hun kaldte på mig for at spørge, om jeg kunne høre, hvad det var for et strengeinstrument, der akkompagnerede den smukke kvindestemme i det nummer, der blev spillet på det tidspunkt. Hun ville række mig høretelefonen, men jeg koblede den fra, for i fodboldkampens pause kunne vi jo bare lytte til musikken fra højttalerne. Og jeg har jo et ganske særligt øre for netop musikinstrumenter!

Jeg troede ellers, jeg var ret god til at skelne forskellige musikinstrumenter fra hinanden, men her blev jeg min kone svar skyldig, for jeg kunne ganske enkelt ikke afgøre præcist, hvad det var for et strengeinstrument, der var tale om.

Jeg noterede mig titlen på den pågældende sang samt sangerindens navn, for jeg var også blevet godt nysgerrig. Min kone og jeg aftalte så, at vi senere ville forsøge at finde ud af mysteriet ved at søge efter sangen og sangerinden på nettet.

Så da fodboldkampen var forbi gik vi sammen hen til computeren og satte en søgning i gang. Der var mange websider med sangerindens navn, men kun nogle få med både hendes navn og sangens titel.

I første omgang fremgik det ikke særlig tydeligt, hvem og på hvilket instrument, hun blev akkompagneret i den pågældende sang, som var med på et af hendes albums. Så vi måtte læse en hel masse ligegyldig tekst, før vi fandt frem til, at hun i det pågældende nummer blev akkompagneret på noget så dagligdags som en mandolin – dem kan du se her.

Jeg må sige, at det overraskede mig, for jeg mener ikke, at jeg tidligere har oplevet mandolinen som et instrument, man kan bruge til at akkompagnere en klassisk sang, men det var altså tilfældet her, og jeg må da indrømme, at mandolinspillet passede godt sammen med den italienske arie, som der rent faktisk var tale om.

Vi forsøgte at finde det pågældende nummer i en udgave, vi kunne lytte til via computeren, men det lykkedes desværre ikke. Til gengæld fandt vi ud af, at sangerinden faktisk blev akkompagneret af en mandolin på alle numrene i det pågældende album, og vores interesse for musik gjorde, at vi aftalte, at vi ville købe den pågældende cd til vores samling. Jeg ved, at min ven Mikkel også er helt vild med mandolin i øvrigt.

Vi skred til handling med det samme, da vi fandt cd’en i en net butik, så nu glæder vi os til at få den med posten en af de kommende dage.

Vi glæder osg ganske jævnligt over internettet og dets lyksaligheder. Uanset om vi skal finde svar på store og små spørgsmål, købe noget eller sågar optage et lån, er nettet behjælpeligt døgnet rundt- ⓘ !