Dug

Trykkeri i København reddede min opgave

Da jeg skrev speciale i mit studium, skete det, der ikke måtte ske, min printer gik i stykker og kunne ikke repareres. Der var en uge, til jeg skulle aflevere opgaven, og jeg kendte ikke nogen, som kunne hjælpe mig eller nogen, der kunne låne mig en printer. At købe en ny printer og få den installeret kunne jeg slet ikke overskue.

Min opgave skulle afleveres i fire eksemplarer, og jeg skulle også selv have et, og jeg skulle aflevere i ugen efter, så der var ikke meget tid at løbe på. Derfor gik jeg i gang med at lede efter et trykkeri i København,  som kunne udføre opgaven og var heldig at få kontakt med et professionelt trykkeri på Frederiksberg.

Når man afleverer en opgave på universitetet, er der ret strikse regler for sideantal, skriftstørrelse  og -valg, men der stilles også krav om, at forsiden er lamineret og siderne let læselige. Konsulenten i firmaet havde heldigvis trykt mange eksamensopgaver tidligere, så kopiering og laminering var ikke noget problem. Jeg sendte derfor opgaven via mail og kunne to dage senere hente mine fem eksemplarer.

Jeg var spændt på fakturaen fra trykkeriet, og jeg må indrømme, at jeg for det beløb kunne have købt en printer, men uanset om jeg havde haft både printer og lamineringsmaskine, ville jeg aldrig selv kunne producere så flotte eksemplarer af min opgave. Censor til eksamen nævnte i øvrigt også, at hun satte pris på, at de studerende lod professionelle trykkerier varetage trykning, kopiering og laminering af opgaverne.

Min far arbejder i øvrigt i metal – nemlig med laserskæring hos Hosta i Nordjylland. Men det er en helt anden historie faktisk.