Dug

IT drift hos Solutio

For os medarbejdere var det en klar fordel, da vores chef efter lang tids overvejelser besluttede sig for, at vores lille revisionsfirma skulle holde flyttedag. Hidtil havde vi haft til huse på en nedlagt landbrugsejendom, hvis beliggenhed  jeg godt kan tillade mig at kalde et sted ude på “Lars tyndskids mark”.

Bevares, vi nød udsigten til uspoleret natur udenfor vinduerne, men vi havde alle sammen dengang et pænt antal kilometer at køre til og fra arbejde hver dag, og den noget isolerede beliggenhed ude på landet betød også, at vi ofrede uforholdsmæssig lang tid på transport, når det var nødvendigt med et personligt besøg hos en kunde.

Det var egentlig behovet for en ny, samlet it-løsning i firmaet, der satte tankerne om en mulig flytning i gang hos vores chef, der er firmaets indehaver. Vi havde i et par år jævnligt haft problemer med vores computersystem, der da også havde en hel del år på bagen.

Og så var det, at tanken om en flytning meldte sig, for det ville jo være tosset at installere helt nyt it-system i vores gamle kontorer, hvis vi alligevel skulle flytte indenfor et overskueligt tidsrum.

Nu er vi så flyttet ind i nyistandsatte og lækre lokaler inde i byen, nærmere betegnet i Silkeborg. Og vi har fået nye og meget stærkere computere, som vi alle er meget glade for. Blandt vores kunder er der tilfældigvis ingen it-firmaer, så vores chef valgte ganske enkelt at søge på nettet efter it silkeborg. Han spurgte også en af sine bekendte til råds, og ud fra gode anbefalinger valgte han et lokalt it-firma til at hjælpe os med installation og alt andet omkring vores nye it-system.

Det firma, som vi entrerede med, anbefalede os en løsning med hosting, for på den måde kunne vi slippe for selv at investere i store servere til at gemme de store mængder data på.

Samme firma slog også fast, at vi selvfølgelig skulle have trådløst netværk i vores nye kontorer, for et netværk via kabler er håbløst gammeldags, hævdede de. Vores it-leverandør er faktisk certificeret Zyxel partner, så det er selvfølgelig routere af det fabrikat, vi nu bruger.

I kraft af, at vores store mængder af data er hostede hos it-firmaet, bruger vi nu udelukkende bærbare pc’er, hvilket har hjulpet os til langt bedre kontormiljø, fordi vi nu er sluppet af med de pladskrævende, stationære computere.

Samtidig har vi også adgang til alle vores data, uanset hvor vi befinder os. Det er en stor lettelse, for når vi skal til et møde hos en kunde, behøver vi ikke længere lægge den pågældende kundes regnskaber ind på den bærbare computer, vi skal have med. Vi bruger bare vores egen bærbare og kan så via internettet koble os på vores eget netværk og have adgang til alt, hvad der ligger på vores server.

Det nye har også ført en anden, god ting med sig. Vores IT sikkerhed er blevet bragt op på et meget højere niveau end tidligere, og det er vigtigt, for som revisionsfirma ligger man inde med meget følsomme data.