Dug

Bedste låsesmed?

Vi er ved at renovere bygningen, som jeg bor i. Det er et lejlighedsbyggeri fra slutningen af det 19. århundrede. Lejlighederne er herskabelige. Vi har fine balkoner. Stuk på loftet. God udsigt ned til alléen. Vi har fået sat nye vinduer i alle bygningens lejligheder. Nogle af os har fået sat alarmsystemer op, der kan advare os om uvelkomment besøg, vandskader og brand. Nu er vi ved at få facaden pudset op. Det bliver flot. Men i går fik jeg så et brev fra ejerforeningens bestyrelse. De indkalder til ekstraordinært møde.

Udgifterne

Der er et enkelt punkt på dagsordenen. Det handler om, at de glemte at indregne udgifterne til låsesmed i budgettet for renoveringen. De fortæller, at de har fundet en god låsesmed på Frederiksberg, som har givet dem et meget favorabelt tilbud på at skifte alle låsene i vores hoveddøre og i dørene til trappeopgangen. De vil gerne præsentere tilbuddet for os på et møde for alle ejere i bygningen. Mødet skal holdes på tirsdag. Tirsdag eftermiddag.

Der er intet bilag i brevet, som viser, hvor meget det vil koste samlet, og for hver enkelt ejer. Vi har ellers en aftale om, at vi skal have en kopi af tilbuddet, så vi kan tage stilling til det. Jeg tænker, at udgiften ikke kan være så stor, så jeg lægger ikke den store betydning i det.Havde jo netop læst denne her.

Gal nabo

Senere samme aften ringede min nabo op. Han var sur. Han var gal i hovedet over ikke at have fået et bilag med en oversigt over tilbuddet fra låsesmeden. Jeg forsøgte at fortælle ham, at jeg ikke kan forestille mig, at det bliver en rivende, stor udgift for os alle. Jeg forsøgte også at berolige ham med, at det er menneskeligt at fejle, og at det er kun rimeligt, at de vil præsentere os for tilbuddet på tirsdag. Han himlede op om, at det er for dårligt. Han fortalte, at han vil sælge sin lejlighed og flytte. Jeg kunne ikke lade være med at tænke, at han er lidt hysterisk. Jeg sagde det ikke til ham, men jeg tænkte også, at det ville være rart, hvis han flyttede. Så kunne det være, at jeg får en nabo, der er til at holde ud at tale med.

Jeg nøjedes med at sige til ham, at jeg desværre ikke har tid til at være med til mødet på tirsdag. (Hvilket i øvrigt er sandt. Jeg har møder til sent om aftenen på tirsdag.) Jeg fortalte ham også, at uanset hvad han mener, så mener jeg selv, at det er fornuftigt at få skiftet alle låsene i hele bygningen, og at jeg gerne dækker min del af udgifterne. Jeg kunne godt høre hans fnys af forargelse. Han sagde dog ikke noget.

Jeg er med på låsesmeden

Efter han havde lagt på, ringede jeg op til et af bestyrelsesmedlemmerne for at fortælle hende, at jeg er indforstået med at betale min del af udgifterne til låsesmeden. Jeg bad hende om at sende mig en mail med tilbuddet og referatet af mødet. Jeg sagde også, at hun får min stemme til næste afstemning om, hvem der skal sidde i bestyrelsen.