Dug

Vedligehold din plæneklipper

Ligesom med så mange andre ting, er det også en god idé, at vedligeholde sin plæneklipper. Det handler om, at sætte et kvarter/en halv time af, et par gange om året, men rent faktisk kan det gå hen at give dig flere års længere levetid på din maskine, hvis du gør det ordentligt. Når vi vedligeholder vores bil, hus eller motorcykel er det lidt noget andet, i forhold til ens plæneklipper – Når man vedligeholder ens bil, hus eller motorcykel er det oftest fordi, man gerne vil have den til, at se flot ud, mens det ved plæneklipperen handler mere om, at få den til at køre godt.

Hvordan vedligeholder man sin plæneklipper?

Det er bedst, at få vedligeholdt den både før og efter græsslånings-sæsonen. På den måde bliver den både klargjort til, at klippe en masse græs, men også på, at sidde stille i garagen eller kælderen vinteren over.

I princippet fungerer både vinter- og sommertjek på nogenlunde samme måde. Vedligeholdelse af maskinen er bestemt ikke noget, der tager lang tid, eller er særlig besværligt. Kort fortalt går det egentligt bare ud på, at få rengjort maskinen, samt få smøret kablerne. En af de få forskelle ved vinter- og sommerklargøringen er, at du ved vinterklargøringen skal huske, at få den overskydende benzin ud af maskinen, da det vil miste sin kraft over vinteren, når den ikke bliver brugt.

Ved rengøring af maskinen er det specielt vigtigt, at få rengjort under maskinen hvor kniven sidder. Hvis der er meget græs omkring kniven, kan det gå ind og påvirke maskinen til ikke, at være så effektiv som den egentlig burde. Rengøringen af maskinen kan gøres mest effektiv med en hård børste og lidt vand – Her skal du huske, at du ikke må kunne komme til, at starte maskinen samtidigt med.