Dug

Fedme og sodavand?

Det er pudsigt, som en nyhed i medierne kan få nogle minder til at vælte frem. Det var også tilfældet i går, da vi på tv fik serveret nyheden om, at bystyret i New York ikke kan få lov til at forbyde salget af store sodavand med et indhold på mere end en halv liter.

Retten havde underkendt bystyrets regel, som var blev besluttet for at imødegå den såkaldte fedmeepidemi, som gennem en lang årrække har været en plage i store dele af USA, og som også har bredt sig til andre dele af verden.

Den nyhed fik min kone og mig til at mindes en ferietur til netop New York for nu snart syv år siden. Den rejse fik nemlig stor betydning for os senere hen. Sagen er, at vi driver en forretning med herretøj her i byen, og besøget i New York fik os til at tale om, at de mange svært overvægtige mænd, vi så på gaderne, nok ville være et fænomen, som vi kommer til at opleve i stigende omfang hjemme i Danmark.

Derfor besluttede vi faktisk, at vi ville forsøge at etablere et særligt afsnit i vores forretning med herretøj i store størrelser. Da vi var kommet hjem fra ferien i New York, gik jeg i gang med at undersøge, hvor man kan købe den slags tøj, som mænd med en vægt på langt over 100 kilo kan bruge.

Der er rent faktisk ikke så mange producenter, der kaster sig over så stort tøj, men selvfølgelig er der enkelte. Jeg syntes bare ikke, der var noget af det, jeg fandt frem til, der var særligt smart, og jeg kunne huske fra New York, at nogle af de meget store mænd, vi så på gaderne, faktisk så ganske smarte ud i deres påklædning.

Jeg gik derfor i gang med at søge efter amerikanske hjemmesider med stort tøj til mænd for om muligt at finde frem til nogle producenter, der kan levere den slags til vores forretning. Det var i første omgang ikke producenternes egne hjemmesider, jeg var inde på, men ved at søge på nogle af de mærkevarer, der gik igen i de webshops, jeg besøgte, fandt jeg også frem til nogle producenter.

Efter en kontakt med en stor distributør af tøj i store størrelser i USA fik jeg en god dialog i stand med det amerikanske firma, som netop sælger tøj, som jeg synes er tilpas moderne og smart, så det må kunne tiltale store mænd også i Danmark.

Vi besluttede, at jeg skulle rejse til USA for at mødes med det amerikanske firma. Vi fik en aftale i stand til nogle priser, jeg godt mente at kunne leve med, og det endte med, at vi en god måneds tid efter mit besøg i USA kunne åbne vores nye specialafdeling med tøj til de rigtigt store mænd.

Det er faktisk blevet en god succes for os, og vi har kunder, der kommer kørende fra andre byer, fordi vores tøj i de store størrelser er smartere end det meste.