Dug

Ukuleler hvor?

I aften skal der være fest. Lørdag aften. Min mand har fødselsdag og har inviteret alle vores venner til fest. Vi har travlt med at få lavet maden til buffeten. Jeg har vasket flere kilo grøntsager, som kommer i salaterne. Jeg har skrællet og skåret. (Også i min finger!) Vi har stegt kød i ovnen og på grillen. Vi har gjort rent og har fundet nogle playlists med god dansemusik frem.

I morges

I morges lavede jeg det traditionelle morgenbord til ham med gaver, flag og hurra. Ungerne var søde og hjalp mig med at få gjort køkkenet klar til madlavningen bagefter.

Min mand var glad for sine gaver. Vores store søn gav ham en taske, som han kan transportere sin ukulele i. Han havde selv fundet på, at han skulle have sådan en taske. Og jeg må sige, at jeg synes, idéen var rigtig god. Vores søn havde også selv sparet sammen til tasken.

Ja, min mand spiller på ukulele. Han er faktisk med i et ukulele-band. De er ret gode. Og vi slipper da heller ikke for at skulle høre dem spille i aften. Det bliver sjovt. Det kan udvikle sig til en helt vild aften, hvis de virkeligt er i humør til at spille for os. Vi ser, hvad der sker.

Et godt band

Bandet, som min mand spiller i, mødes et par gange om ugen. Oftest ovre hos hans bedste ven, som har et stort kælderrum, hvor de kan spille i fred uden at forstyrre de andre i familien. Og jeg kan forestille mig, at det er fornuftigt. Det kan nemlig blive lidt ensformigt at høre på ukulele hele tiden. Her hos os har vi ikke et kælderrum, der er stort nok til, at de alle 5 kan være der. Så min mand blev meget glad for tasken. Det er lidt nemmere at transportere ukulelen i en taske. Især når det regner.

Vores lille søn gav ham en creme til hænderne. Det var noget, vi sammen fandt på, at han skulle have. Der er jo sket det, at min mand sommetider er kommet hjem, og har ømmet sig lidt over at have spillet i så mange timer på ukulele. Det kan være lidt hårdt ved fingrene at skulle hive og trykke på de der strenge. Så vi – min lille dreng, og jeg – fandt på, at han skulle have en god håndcreme, så han kan pleje de ømme fingre – og undgå hård hud! Det blev til en særlig creme til mænd. Og min mand blev da også meget glad for den.

Butikker med ukuleler

Når det handler om ukuleler, er der ifølge ham to steder at købe dem i Danmark:

https://www.drumcity.dk/produkter/5960-ukulele/

https://www.soundstorexl.com/produkter/5960-ukulele/

Selv gav jeg ham et par høretelefoner, som han kan bruge, når han øver sig på sin elektriske ukulele. Han kan sætte dem på sin forstærker, og så er jeg fri for at høre på, at han øver sig. Det kan nemlig drive mig til vanvid. Den elektriske version, han har, er nemlig ny. Han er ved at lære den at kende, og det betyder, at jeg har måttet høre på noget forfærdeligt støj. Det er meget bedre, når han spiller på sin almindelige tenor ukulele.