Dug

81 og ny på nettet

Både min mand og jeg spærrede øjnene op, da hans mor i en alder af 81 år proklamerede, at nu ville hun anskaffe sig en computer, så hun kunne komme på internettet. Det er vist ikke hver dag, at mennesker i den alder træffer den slags beslutninger – især ikke fordi hun aldrig tidligere har arbejdet med en computer.

Men hun er en sej gammel dame, så min mand tilbød sin assistance, som hun gerne tog imod. Han købte en computer til hende og talte med hende om, at hun jo skulle have bredbånd ind i sin lejlighed, for at kunne komme på nettet. Hun anede ikke, hvad bredbånd er, men – som hun sagde – jeg er også ligeglad, bare du får det til at fungere.

Min mand gjorde hende opmærksom på, at det jo altså koster penge at have sådan en forbindelse. Det overraskede hende ikke, men som den sparsommelige dame, hun er, bad hun min mand om at finde det billigste bredbånd, han kunne finde frem til.

Det lovede han, men da han var hjemme igen sagde han spøgende, at det da var fuldstændig ligegyldigt med prisen på hendes bredbånd, for hun har masser af penge, og jeg bestiller det bare sådan, at hun betaler via PBS hver måned, så tænker hun aldrig over prisen.

Det endte nu med, at han fandt noget ret billigt internet til hende, og nu er hun meget flittig både på Facebook og til at skrive mails til os andre i familien.