Dug

Vælg varmepumper til sommerhuset

Hvis du føler, at det er tid til at få ombygget dit sommerhus og bringe det ind i dette århundrede, så har du måske også overvejet at udskifte sommerhusets varmekilde. Lige meget om du har brugt radiatorer, brændeovn eller noget helt tredje, så er der nemlig rigtig mange fordele ved at vælge nogen af de moderne og mere energirigtige opvarmningsmetoder til sommerhuset.

Varmepumper er kommet for at blive

En af de meste effektive varmekilder og energirigtige måder at opvarme sit sommerhus er med en varmepumpe. Før i tiden var varmepumper en meget dyr investering og de havde desværre også en til tider ringe ydeevne i det kolde nordiske klima. Imidlertid har de oplevet en øget popularitet og efterspørgsel, hvilket vil sige, at de er blevet villigere, samt at der er blevet brugt penge og energi på forskning, der har gjort dem mere effektive i køligere klimaer.

Nem og hurtig installation

Der skal fagfolk til at installere en varmepumpe, men det skal man ikke lade sig afskrække af. Det er en forholdsvis nem proces, hvor varmepumpen bliver installeret på ydervæggen i sommerhuset. Fra ydervæggen kan varmepumpen suge varme ud af luften udenfor, som den sender ind i sommerhuset. Det vil sige, at den ikke kunstigt skaber varme. Den udnytter derimod den allerede eksisterende varme udenfor – også når der faktisk ikke er særligt meget at hente i vintermånederne. For at illustrere det lidt bedre, kan du forestille dig et køleskab. Her bliver varmen suget ud af køleskabet, så der bliver køligt, hvilket nærmest gør den til en omvendt varmepumpe. Husk at vælge en varmepumpe med en god energimærkning, som du kan læse mere om her.

Når varmepumpen først er installeret kan den tages i brug med det samme. Dette betyder, at du får besparelser på varmeregningen fra dag ét. Hvis du også vil have mere energirigtig opvarmning i sommerhuset, så kan du tage første skridt i dag ved at kontakte din nærmeste forhandler – her kan du både få råd og vejledning.