Dug

Barnets bedste ven

Jeg har et lille værksted, hvor jeg lever af at reparere og servicere en masse forskellige mindre maskiner, som faktisk ikke så mange andre rører ved. For eksempel elladcykler til børn.

Jeg har en god lille forretning, og jeg er pertentlig med mine indkøb. For eksempel køber jeg værktøj og en del udstyr billigt og med god garanti hos http://www.e-vaerktoej.dk/

Dem kan du besøge her

En elladcykel er en cykel med en ”medvindsmotor” og en ladkasse. Motoren er en 200watt børsteløs motor, der er placeret i baghjulet og hjælper til med at få cyklen fremad. Ladet er bygget, så det er særligt godt til at transportere børn for eksempel til og fra skole. Det vil sige, at der er bænke og y-seler i ladet, som er så stort og kraftigt, at det kan transportere fire børn – alle fastspændte. Ud over seler til børnene er afstanden fra kassens kant til hjulet så stor, at børnenes fingre undgår at komme i klemme, så længe de sidder i vognen. Og desuden er der et trin på begge sider af ladkassen, så børnene selv kan komme op i den. Monteret på ladet er oven i købet reflekser, og derudover er der en integreret baglygte og reflekser i hjulene og på pedalerne. På den måde glemmer man ikke baglygten, når det går hurtigt med at få mange børn ud af døren på samme tid.

Hvad der også er vigtigt, når børnene skal transporteres sikkert, er, at denne elladcykel har gode bremseegenskaber trods den store vægt fortil og ganske gode køreegenskaber. Naturligvis skal man også lægge mærke til, at en cykel ofte vil have den fordel inde i byen, at den er lille og hurtig til at komme i gang – især med en motor. Så i forhold til bilen er en elladcykel et rigtig godt transportmiddel, og da særligt når der er plads til fire børn i ladet. Men regnvejr kan ingen garantere, at man undgår, når man er på cykel. Derfor er det også både nemt og hurtigt at montere en presenning oven på kassen, så børnene sidder i ly for regnen, mens der dog stadig kommer luft ind til dem.

Så med både motor og presenning kan man altså med sin elladcykel trodse vind og vand, og så længe man skal mindre end 30 kilometer, kan cyklen rent faktisk også køre det. Afhængig af kørestil, belastning og hvor meget, motoren hjælper, kan motoren nemlig køre op til 30 kilometer. Og selvfølgelig kan man selv fortsætte uden hjælp fra motoren længere end de 30 kilometer, den kan være med til.

Så skal børnene nemt transporteres rundt i byen, er en elladcykel en praktisk anordning, der naturligvis også kan bruges til transport af madvarer, værktøj eller hvad man ellers kan finde på.