Dug

Vi lærer om stress

Stress er mange ting. Og det viser sig på forskellig måde. Nogle mennesker bliver hyperaktive, andre får det fysisk dårligt. Nogle bliver deprimerede, og andre igen kan blive aggressive.

Vi er forskellige

Hvert eneste menneske er forskelligt, og derfor reagerer vi også forskelligt på de pres, vi bliver udsat for. Og vi bliver udsat for pres. Vi lever i et samfund, hvor vi skal arbejde og tjene penge for at kunne få tag over hovedet, tøj på vores krop og mad i vores maver. Det er et pres. Især hvis man også har andre ansvar. Fx som forælder. Eller som chef. Eller som ungt menneske, der læser til eksamen.

Stresscoach-uddannelsen

Det er nogle af de ting, vi taler om på den stresscoach uddannelse, jeg følger. Jeg meldte mig til den, fordi jeg gerne vil være stresscoach. Alle mennesker, tror jeg, har oplevet stress. Mange har følt den på deres egen krop. Nogle af os har levet med et menneske, der har stress og ved, at det kan være temmelig hårdt. Det tærer på forholdet. I nogle tilfælde kan det gå helt galt: Et forhold kan gå i stykker, et menneske kan blive meget sygt. Og det vil jeg gerne hjælpe folk til at undgå.

Mere og mere almindelig diagnose

Og jeg er overbevist om, at stress bliver en mere og mere almindelig diagnose, folk for stillet, når de går til lægen. Fx så kender jeg en ung mand på knapt 30 år. Single. Han fik sin universitetsuddannelse, og efter noget tids søgen fik han også et godt job. Han har fået stress og måtte sygemelde sig fra sit arbejde. Det er ikke nogen god udvikling eller start på en karriere. Kunne han mon have undgået at måtte sygemelde sig, hvis han havde lært at håndtere sin stress? Det er jeg overbevist om, at han kunne. Og jeg skal være den næste, der bidrager til, at unge mennesker ikke går ned med stress.