Dug

Så er det frem med plæneklipperen

Det er tid til at starte din plæneklipper og give græsplænen de første klipninger. Det kan også være, at du allerede har været i gang. De første gange du kører med plæneklipperen, skal du huske, at du ikke må klippe plænen for kort.

Din plæneklipper skal måske have et lille eftersyn efter vinterens opbevaring, inden den overhovedet vil starte. Nogle gange bliver det kun til nogle sølle host og ingen runder med plæneklipperen. Det er en god ide at tjekke olien på din plæneklipper, tjekke tændrøret og selvfølgelig have benzin klar, hvis det altså er den slags plæneklipper, som du har. Måske trænger knivene også til en gang slibning.

Din græsplæne har sikkert også godt at blive revet igennem for smågrene og sten, inden du starter plæneklipperen. Der kan være landet en del på din plæne i løbet af efterår og vinterhalvåret, som kan være rart at undgå at få i din måske helt nye plæneklipper.

Nogle fristes til at skalpere græsplænen og klippe den helt i bund måske for at spare tid  – eller måske fordi de tænker, at det er godt for væksten. Det er det så ikke. Tværtimod. De første runder, som du tager med plæneklipperen, må du gerne lade græsset være omkring 4-5 cm. Hvis du skamklipper græsplænen, svækker du græssets rodnet. Hvis du er for hård med plæneklipperen har græsset også sværere ved at klare sig mod mos og andet ukrudt. Derfor er det vigtigt at tage det stille og roligt med din plæneklipper.

Når vækstsæsonen er kommet godt i gang passer det som regel med, at du kører med plæneklipperen en gang om ugen. Ud over din plæneklipper er det godt at have en kantklipper, så du ikke har højt græs hist og pist. I det mindste hvis finish betyder noget for dig.