Dug

Laminer det

Når jeg ikke er til forelæsning eller i fitnesscenteret, så arbejder jeg som medhjælper i en burgerbar. Jeg sparer penge sammen til at kunne tage et sabbatår fra studierne og, så rejse verden rundt. Burgerbaren serverer forskellige sunde burgere, som de siger. Der er meget at lave, og vi har altid travlt. Jeg er god til at skære salaten, vi putter i burgerne, men endnu bedre til at stege de, der grøntsagsmiks, vi bruger i selve burgeren. Jeg har skåret mig for mange gange på brødskæreren, så den holder jeg mig fra.

Hold det rent

Fordi vi laver burgere af forskellige grøntsager, og superfoods, så er vi nødt til at følge med i, hvilke grøntsager der er friske alt efter årstiderne. Det betyder, at menuen skal opdateres tit. Og ejeren finder ofte på nye opskrifter på salater og burgere, som så også skal på menuen. Det betyder, at vi skal lave om på de trykte menuer, vi deler ud til folk, som kommer og køber for at tage deres måltid med dem. Og så skal menukortene, som vi har permanent i baren også hele tiden laves om. Det er sådan nogle hjemmelavede menukort, som alle burgerbarer har: Med fotos af maden, information om, hvad måltidet består af pris og små noter om, at det eller det produkt måske ikke er friskt, men at vi bruger frosne varer. Menukortene skal lamineres. Det gør det nemt at holde dem rene, og de holder simpelthen længere.

Lamineringsmaskine er løsningen

Så vores chef har købt en lamineringsmaskine, der kan tage A4 ark. Så kan vi selv laminere de fint nyudprintede menuer. Han synes nemlig, at det er for dyrt at få dem lamineret hos en professionel. Han brokker sig hver gang, vi købt nye lamineringsark, men vi får altid de penge, vi har lagt ud for dem, når han har bedt os om at købe nogen. Han er sådan en type, der bare vil presse prisen på alt ned. Og sætte prisen på det, han sælger op. Prisen for lamineringsarkene har han tjent, når vi har solgt bare 2 af hans burgere. Så han burde ikke brokke sig. Der går mindst 10 burgere over disken hver eneste time. Fra kl. 11 om formiddagen til kl. 1 om natten. Så omsætningen er stor.
I går kom han så med nye prints af den nye menu. Han bad mig om at laminere 30 af dem. Så jeg satte lamineringsmaskinen til at varme op. Og mens jeg stod og laminerede menukortene, overvejede jeg, hvor mange burgere det vil tage at tjene pengene til strøm, min timeløn, lamineringsark, 30 prints og fotografen ind, før end den udgift er dækket.

Fotografen

Den største udgift er fotografen, tror jeg. Han kommer i et par timer hver tredje måned og tager billeder af de flotteste burgere. Så redigerer han lidt i billederne, og så er de klar til brug. Grafikken står min chef selv for, så den udgift tæller jeg ikke med. Da jeg er færdig med at laminere de nye menukort, råber min chef til mig, at vi har kunder i butikken, og at jeg skal komme med de nye menukort.