Båndpudser fra Makita
Dug

Båndsliber eller pudser?

Tilhører du den gruppe mennesker, der godt kan lide at gøre tingene selv? Du nyder at se, at dine hænder har produceret et produkt, eller de har repareret et eller andet i hjemmet. Så har du sikkert massevis af fornuftigt værktøj købt her. Og selvom du ikke er den store faglærte håndværker, så kan du se, at for hver gang du kaster dig ud i et projekt, så bliver resultatet bedre og bedre. Det kan være, at du har en særlig kærlighed til at arbejde med træ. Da du fik slebet køkkenbordspladen, og den fik en god gang sæbe bagefter, var det jo et professionelt stykke arbejde, du havde lavet. Pladen blev fin og glat. Der var ikke et eneste, lille ’ar’ at se på den. Silkeblød og lige som ny var den. Takket være den ualmindeligt godt båndpudser, du købte for noget tid siden.

Båndpudseren som impulskøb

Du købte båndpudseren, fordi det var bare sådan en af de der lørdage, hvor man bare har lyst til at forbruge. Du ved: Din hustru nød at købe nogle nye skåle til køkkenet, og du fik lov til at bruge ekstra lang tid inde i byggemarkedet. Det er da skønt at opleve, at impulskøb faktisk er nyttige. Din båndsliber / båndpudser (se her) sørgede jo for, at I sparede flere tusinde kroner på en ny bordplade. Der var jo tale om, at den gamle skulle udskiftes med en dyr granitplade.

Men her blev båndpudseren altså sat på arbejde. Og det var et arbejde, som du faktisk nød at lave. Det var hyggeligt at stå derude i køkkenet og få en sludder med ungerne, der lige kom forbi, når de skulle kigge i køleskabet efter noget at drikke. Og det var hyggeligt, at din hustru accepterede, at I bare gik ud for at spise, fordi det her med at få gjort hele køkkenet rent for støv blev et projekt, der først skulle implementeres, efter at du var færdig med slibningen.

Effektiv støvpose

Det var sådan set ikke fordi, at din båndpudser skabte så meget støv. Den har jo en støvpose, der opsamler det meste. Men bare ideen om, at det støver, når der slibes, var tilstrækkeligt til, at din hustru valgte at vente med at bruge køkkenet, imens du sleb. Faktisk viste hun sig kun i køkkenet, når du holdt en enkelt pause.
Projektet tog da også en dags tid. Men efter en hyggelig lørdag med snak med ungerne, slibning og efterpudsning af bordpladen, blev det en fantastisk aften.

Og nej, det var ikke kun en god middag med hele familien på den gode restaurant. Det var også en følelse af tilfredshed over at se, at du faktisk godt kan bruge hænderne og værktøjet, du køber. En følelse af at have fuldendt en mission, som ellers kunne have udviklet sig til et længerevarende projekt: I slap for at skulle have en tømrer på opgaven. I slap for at skulle måle bordpladen, få en ny bestilt og vente i flere dage på, at den blev leveret og sat op.
Hurra, for båndsaven. Og ja, du har lov til at være stolt af dig selv.