Dug

Pudsning af vinduer

Kunne du ikke prøve at ringe til Erik og høre, om han har mulighed for at hjælpe i en periode, foreslog min kone, da jeg fortalte hende, at det lignede noget af et problem for mig at klare den nye entreprise på vinduespudsning i Roskilde, som jeg lige havde scoret i en licitation.

Entreprisen omfatter tre ret store kontorbygninger inde midt i byen, og alle tre bygninger er i fire etager, så der er mange vinduer, der skal pudses. I forvejen har jeg tre ansatte i mit firma, ligesom jeg også selv deltager aktivt i vinduespudsningen, men med den nye entreprise har jeg i hvert fald brug for mere arbejdskraft, og det er ikke så nemt at skaffe nogen, der har den fornødne erfaring.

Min bror, Erik, er vinduespudser i Næstved, hvor han driver et firma af nogenlunde samme størrelse som mit. Vi har tit snakket om, at det giver os vanskeligheder, at arbejdsmængden er alt andet end konstant, så vi ofte må hyre og afskedige vores ansatte, så min kones ide om, at han måske kunne hjælpe, var nok ikke så tosset endda.

Så jeg ringede til Erik i aftes for at høre, hvor stort behovet for vinduespudsning i Næstved er for tiden, og der var bingo med det samme, for Erik fortalte, at han i løbet af få dage ville blive nødt til at afskedige en af sine folk på grund af for lidt arbejde. Så jeg slog til på stedet og tilbød, at den pågældende kan få ansættelse hos mig.